5 x Makkelijke Maaltijden (voor de hittegolf)

Wat een onNederlandse zomer, zo warm, zo droog. Persoonlijk kan ik niet wachten tot het weer eens even flink gaat regenen. Het helpt natuurlijk niet dat ik 4 dagen per week in een toch al warme keuken werk, waar het nu echt niet te harden is. Dus je kunt je vast voorstellen dat ik dan ’s avonds weinig puf en zin meer heb om nog lang in de keuken te staan. Dus deze hele week ben ik bezig om makkelijke maaltijden te verzinnen. Het streven is om het fornuis niet langer dan 5 minuten te gebruiken. Dat lukt heel aardig, ik heb 3 nieuwe makkelijke maaltijd ideeën voor jullie, en nog een paar heerlijke recepten voor frisse salades die we al online hebben staan.  Je zult ook meerdere ingrediënten terug zien komen, want restjes zijn er om op te maken toch?

Zo kom je de werkweek wel door! 😉

 

Magioni pizza

Ingrediënten:

  • Pizzabodem
  • Tomatenblokjes in blik
  • Beetje courgette
  • Een paar champignons
  • Flink wat geraspte kaas
  • Peper, zout en (Italiaanse) kruiden naar smaak

De Magioni pizzabodems vind ik echt een uitkomst. Veel lekkerder dan een diepvriespizza als je het mij vraagt, plus er zitten groenten verstopt in de bodems, win-win. De pizzabodems komen in verschillende smaken. Bijvoorbeeld bloemkool of courgette, en ze komen per 2 verpakt. Je kunt ze vinden in het koelvak van de supermarkt.

Je stopt de pizzabodem 2-4 minuten op 220 graden in de oven. Ondertussen snijd je de groenten die je op je pizza wil. Je belegd de pizzabodem en zet hem daarna nog ongeveer 8 minuten in de oven, ook op 220 graden.

Deze pizza smeerde ik in met wat eetlepels tomatenblokjes uit blik. Ik bestrooide dat met wat zout en peper, en wat Italiaanse kruiden. Daarop legde ik plakjes champignon en courgette. Flink wat kaas erover en ik ben helemaal happy!

Het enige nadeel is dat ik me nooit zo goed in kan houden met de hoeveelheid groenten waar ik de pizza mee beleg, waardoor de bodem nog wel eens slap wil worden door al het vocht uit de groenten. Wees gewaarschuwd (dat is ook de reden dat er geen hoeveelheden bij de ingrediënten staan, sorry! 😛 ).

 

Warme salade met gebakken courgette en champignons

Ingrediënten:

  • Scheut olijfolie
  • 5 a 6 champignons
  • 1/4 van een courgette
  • Flinke hand sla (ik koos voor rucola)
  • Snoeptomaatjes
  • Geraspte Pecorino
  • Pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak

Doe een scheut olijfolie in een kleine koekenpan en laat warm worden op een laag tot middelhoog vuur. Snijd de champignons in kwarten (of in 6 parten in het geval van enorme champignons) en doe ze in de koekenpan. Laat ze een beetje smoren terwijl je de courgette in blokjes snijdt. Doe de courgetteblokjes bij de champignons, strooi er wat peper en zout bij. Laat op een laag vuur sudderen tot ze hier en daar mooi bruin worden.

Doe een flinke hand sla in een kom. Halveer de snoeptomaatjes alvast. Giet de champignons en courgetteblokjes over de sla. Doe de snoeptomaatjes erbij. Rasp er wat Pecorino (of een andere kaas naar keuze) overheen en gooi er wat pijnboompitten overheen om het af te maken.

Nomz!

 

Wrap met crispino

Ingrediënten:

  • Kleine tortilla (of een groentenwrap van No Fairytales, ik ging voor de bietenwrap)
  • Knoflookdip of saus
  • Een beetje sla naar keuze
  • Crispino
  • snoeptomaatjes

Ik had al een hele dag een wrap met visstick in mijn hoofd zitten. Toen ik in de supermarkt stond zag ik deze crispy visstick (Crispino als je hem van de Iglo koopt), dat bleek een uitstekende keuze. Hij blijft lekker stevig tijdens het bakken en ook tijdens het eten van de wrap! En hij is hartstikke lekker.

Goed. Verwarm een klein beetje olijfolie in een koekenpannetje. Bak de crispino in 3 tot 4 minuten goudbruin en gaar (regelmatig keren). Pak ondertussen je wrap erbij. Smeer hem aan 1 kant helemaal in met knoflookdip. Verdeel op de onderste helft een beetje sla. Halveer ondertussen wat snoeptomaatjes.

Als je crispino gaar is leeg hem dan heel even op een keukenpapiertje om het teveel aan olie op te nemen. Leg de crispino dan over de sla heen. Leg de tomaatjes erlangs. Vouw/rol je wrap zoveel mogelijk op. Smullen maar!

 

Salade met perzik en geitenkaas

Klik op onderstaand plaatje om naar het recept te gaan!

 

Griekse salade

Klik op onderstaand plaatje om naar het recept te gaan!

grieksesalade

 

Note: Er staan wat meer merknamen in dit artikel dan je wellicht van ons gewend bent. We krijgen nergens voor betaald en hebben ook geen gratis producten gekregen. Gewoon enthousiast over deze producten! 🙂 #nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.