Maak-het-zelf: krabmeubel

krabmeubel2

Thuis heb ik twee van die ondeugende kattenbeesten rondlopen. Ik vermaak me graag met knutselprojectjes, zodat zij zich op hun beurt daar weer mee kunnen vermaken.

Ik wilde graag een extra object in huis waar mijn katten aan kunnen krabben, want als je ze voorziet van genoeg krabmogelijkheden dan laten ze je andere meubels gewoon met rust.

Maar krabmeubels kopen kan best een dure onderneming zijn, dus ik besloot er zelf een te maken. Toevallig had nog een Lack-tafeltje van de IKEA staan, wie kent ze niet? Dus zodra ik een aanbieding zag voor sisal-touw zag, kreeg ik gelijk een ingeving.

Alles wat je nodig hebt is een oud meubelstuk, veel sisal-touw en secondelijm. Ik plakte steeds het begin van het sisal-touw met secondelijm aan de tafel. Wachtte even tot het goed droog was, wikkelde vervolgens het touw om de tafel, en plakte het uiteinde vervolgens ook vast met secondelijm. En dat blijven herhalen tot je tevreden bent met de bedekking van je meubelstuk.
Super makkelijk, maar er gaat wel wat tijd in zitten.

IMG_20160403_155515 

Mijn katten konden niet wachten tot ze hun nagels erin konden zetten. Ze maken er regelmatig gebruik van, zowel van de tafelpoten, als de onder en bovenkant van de tafel. Een geslaagd project dus!

Wat maak jij zoal voor je huisdier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.