Maak-het-zelf: Magnetisch schoolbord

magneetschoolbord2

Toevallig kwam ik laatst een blik magneet verf tegen bij de Aldi, en toen ik op dat blik las dat het overschilderbaar is met schoolbordverf ging ik van; Hé, wat grappig’, naar ‘Hé, dat wil ik!’. Een magnetisch schoolbord zou erg leuk en handig zijn op mijn keukendeur (die altijd open staat), voor boodschappen en/of to-do lijstjes bijvoorbeeld, en briefjes met belangrijke notities. Ik zag het al helemaal voor me. Vooral omdat vorige bewoners van die sier-plintjes op de deuren hadden gemaakt, waardoor je al een effect van een lijst hebt.

En schoolbordverf van de HEMA had ik ook nog in huis (om er later achter te komen dat ik daar niks meer aan had omdat het al vele jaren na openen in de kast had gestaan. Maar bij de Action had ik al snel nieuwe en betaalbare schoolbordverf gevonden), dus ik besloot de magneet verf te kopen.
Al snel begon ik aan mijn nieuwe project. Er zijn wel een paar dagen overheen gegaan voordat het klaar was, veel wachten tussen de verflagen door en er moet ook nog gewerkt worden natuurlijk. Dus houd er rekening mee dat dit niet even een snel tussendoor-projectje is. 😉

Je hebt nodig:

  • magneet verf
  • schoolbordverf
  • rollerkwasten
  • kleine kwastjes (voor de randjes)
  • verf(uitrol)bak
  • schilders-tape
  • roer-houtjes (vooral voor de magneet verf erg belangrijk)
  • handschoenen, veiligheidsbril, mondkapje (voor tijdens het schuren)
  • schuurpapier (als je het hebt: een kleine schuurmachine is superhandig hiervoor)

magnetisch schoolbord (10)

Voor je begint eerst goed de (veiligheids)instructies op de verfblikken lezen!

Ik heb eerst de ondergrond licht geschuurd en goed schoongemaakt. Daarna de randen afgeplakt en lekker schilderen maar. Ik zal verder niet uitgebreid omschrijven wat ik heb gedaan, want met de instructies op de verfblikken wijst zich dat vanzelf.
Het belangrijkste was om het schilders-tape steeds te verwijderen voor de verf droog is. Elke laag dan goed te laten drogen, en daarna licht te schuren en weer stofvrij te maken voor de volgende laag verf erop gaat.

magnetisch schoolbord (1)

Van de magneet verf heb ik er 3 dikke lagen op gedaan. Wat ik trouwens grappig vond is dat met elke laag de magnetische kracht duidelijk iets sterker werd. Ik kon het niet laten om dat steeds uit te proberen. 😀

magnetisch schoolbord (3)

Met de schoolbordverf heb ik ook 3 lagen geschilderd. Ik besloot om de bovenste laag ook nog te schuren, want een super-glad schoolbord schrijft wel zo lekker. En ik vermoed dat het makkelijker schoon te maken is.

magnetisch schoolbord (6)

Tot slot wilde ik de ‘lijst’ ook in een leuk kleurtje schilderen, om een beetje het effect te creëren dat ik er gewoon een schoolbord had opgehangen.
Ik had nog witte (grondverf) en rode (hoogglans lak, Engels Rood) verf in huis, dus ik besloot om maar een poging te wagen een leuk roze kleurtje te mengen.

magnetisch schoolbord (7)

magnetisch schoolbord (8)

 

Ik ben erg blij met het resultaat. Nu was het voor mij een project om een extra huishoud en organisatie-hulpje te maken.
Maar hoe leuk zou het zijn om zoiets in een kinderkamer te maken (op gepaste hoogte dan ;)), of om misschien een tafel- of bureaublad omtoveren tot een schoolbord!

magnetisch schoolbord (9)

Wat zouden jullie, voor jezelf of je kinderen, om willen toveren tot een magneet en/of schoolbord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.