Fotoverslag van Horecava 2018 bezoek

(bron foto)

 

Zo’n anderhalve week geleden mocht ik met Conrad, een van mijn bazen van Coffeemania, mee naar de Horecava in de RAI, dΓ© beurs voor de Nederlandse horeca. Ik was er nog nooit eerder geweest dus ik keek er erg naar uit! En ondanks dat het bijzonder vermoeiend was, omdat het echt enorm groot en druk was, heb ik mijn ogen uitgekeken. Het werd een gezellige dag uit met mijn baas en vandaag wil ik even laten zien wat ik zoal gezien heb. πŸ˜‰

We spraken af op Utrecht centraal en konden zo met een intercity direct naar de RAI, easy peasy. Nog voor we de RAI binnen liepen kregen we de eerste koffie al aangeboden (ja graag), we waren al snel door de entree heen, want we waren lekker vroeg en het was nog niet mega druk. Maar dan?! Waar begin je?

We besloten eerst maar Hal 12 te tackelen, want daar was het thema Bakkerij samengevoegd met Koffie, thee en cacao, onze ultieme hal dus.

Nog meer lekkere koffie, voor deze cappuccino werd de melk opgeschuimd met een fantastisch apparaat van Lattiz, ideaal voor mensen als ik die hier nog altijd moeite mee hebben (dat krijg je als je altijd maar druk bezig bent met bakken en koken in de keuken πŸ˜‰ ).

Daarna gingen we spieken bij het Nederlands Patisserie Team en het Bakery Institute, superleuk om die pro’s bezig te zien. En natuurlijk wat lekkere chocolaatjes van ze mogen snoepen. Mijn baas is trouwens een nog grotere chocoholic dan ikzelf, dus hier werden we allebei erg blij van. πŸ˜›

We zagen nog veel meer van de prachtigste creaties, ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ik allemaal waar zag:

En mijn baas droomde nog even helemaal weg bij deze machine:

Nadat we eindelijk door hal 12 heen waren gingen we systematisch door de andere hallen heen om zo min mogelijk te missen.

Er was ijs, zoveel ijs, zoveel prachtig en heeeerlijk ijs:

Brainfreeze!

Er was ook erg veel frituur, maar daar heb ik geen foto’s van gemaakt. :’)

En grappig om te zien dat de rode-bieten trend niet alleen op Instagram bestaat, maar ook in het echt

Er was nog meer chocolade:

Geen hagelslag maar Hagelswag

En er werd zelfs 3D-geprint met chocolade!

 

 

 

Er waren ook heel veel lokale, verse producten. Zelfs een kruidentuin. πŸ˜‰

 

Uiteindelijk hadden we het meeste wel gezien en hadden we er allebei wel een beetje genoeg van. Dus begaven we ons weer naar de uitgang, langzaam, want nu was het wel verschrikkelijk druk. Maar voordat we echt weer op huis aan gingen konden we buiten nog even wat BBQ meepikken. πŸ˜€

Dat was me het dagje wel. Super leuk om eens mee te maken. Maar ik zou er waarschijnlijk meer van genieten als het wat kleinschaliger zou zijn. Dit was nog maar het topje van de ijsberg natuurlijk. Niet dat ik nee zou zeggen als mijn baas me nog eens uit zou nodigen om weer mee te gaan. πŸ˜‰

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.