Het Grote Feestdagenplan – Week 11

Heb je afgelopen week Halloween gevierd? En daarna alles netjes weer opgeruimd? Mooi, dan kunnen we deze week snel verder in Het Grote Feestdagenplan met de garage/opslagruimte.

Deze week:

Aan het eind van deze week wordt er in delen van het land Sint Maarten gevierd. Vier jij dit ook, plan dan deze week een knutselmiddag in om een lampion te maken! Inspiratie daarvoor vind je hier:

Maak het zelf: Sint Maarten lampion

Tip: het loont de moeite om even navraag te doen in jouw woonplaats of gemeente wanneer er dit jaar Sint Maarten gelopen wordt. Op veel plaatsen viert men dit feest namelijk niet op zondag; dan verschuift het naar zaterdag of maandag.

Deze week gaan we verder iets erg belangrijks doen: we gaan de outfits voor de feestdagen bedenken! Bedenk voor ieder lid van je gezin wat ze op welk moment gaan dragen en wat daarvoor nog moet worden aangeschaft. Je mag deze week dus ook lekker gaan shoppen, zodat het mooi op tijd in huis is.

Vergeet niet voor alle dagen dat het feest is iets te bedenken. Dus minimaal voor Sinterklaas, Kerstavond, 1e Kerstdag, 2e Kerstdag en de Jaarwisseling.

 

Opruimen: De garage/opslagruimte

We zijn al doende bijna het hele huis door gegaan, en nu bij de garage/opslagruimte beland. Je zou ook de kelder onder handen kunnen nemen, of de schuur, net wat je zelf belangrijk vindt. Hier slaan we dingen op die tijdens de feestdagen handig zijn om bij de hand te hebben, maar die zeker niet in de weg moeten staan. Denk daarbij aan cadeau’s, klapstoelen, etc. maar ook aan delen van het (kerst)diner die niet in de koelkast bewaard hoeven te blijven. En wat dacht je van strooizout of een sneeuwschuiver…?

Vragen:

  • Bedenk of er extra (klap)stoelen en tafels nodig zijn en regel die eventueel deze week.
  • Bedenk of je nog winterspullen nodig hebt: strooizout, sneeuwschuiver, ijzertjes voor onder je schoenen, een slee, of…? Wil je nog wat in die categorie aanschaffen, doe dat dan deze week.

Actie:

  • Maak de garage/opslagruimte bezemschoon.
  • Ruim de garage/opslagruimte op, zodat er voldoende ruimte ontstaat om straks dingen neer te zetten.
  • Zet alle winterspullen binnen handbereik zodat je niet hoeft te zoeken als de winter ineens zijn intrede doet.

Succes deze week! Volgende week gaan we verder met de zolder.

Het Grote Wat???

Dit is een post in de serie Het Grote Feestdagenplan. Dit jaar gaan we namelijk helemaal perfect voorbereid en tot in de puntjes verzorgd de feestdagen in en we beginnen daarmee al vroeg! Klik hier voor een overzicht van alle weken tot nu toe en klik hier voor de uitleg over Het Grote Feestdagenplan. Doe je ook mee? Je kunt ook lid worden van onze Facebookgroep om met elkaar tips uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.