Het Grote Feestdagenplan – Week 12

Spannend, aan het eind van deze week komt de Sint in ons land! Tijd om daarvoor in Het Grote Feestdagenplan voorbereidingen te treffen. Ook pakken we de zolder nog even aan.

Deze week:

De focus van deze week ligt op de Goedheiligman die komende zaterdag zijn intrede doet in Nederland. Bedenk daarom nu alvast of er dit jaar bij jou thuis een schoentje gezet gaat worden. Bedenk hoeveel schoencadeautjes je nodig gaat hebben, en probeer deze zo onopvallend mogelijk in huis te halen 😉 .

Wil je misschien je huis nog wat aankleden voor Sinterklaas? Dan kan je die aankleding ook deze week aanschaffen, zodat je zaterdag helemaal in stijl voor de buis zit. En wat dacht je van Pietenpetten of Sinterklaasmijters?

Dit is ook de week waarin je pakpapier gaat kopen; zowel voor Sinterklaas als voor Kerst. Koop altijd een aantal rollen meer dan je denkt nodig te hebben, op de een of andere manier raakt pakpapier altijd op… Koop trouwens ook meteen een aantal rollen plakband.

Op zoek naar Sinterklaas inspiratie, check dan ons Grote Verzamelartikel!

Het Grote Sinterklaas Verzamelartikel

Opruimen: De zolder

Niet iedereen zal een zolder hebben. Neem in dat geval je berging even onder handen, of een ander deel van het huis waar je wat extra aandacht aan wilt besteden.

Actie:

  • Kijk op je zolder of in je berging goed rond wat er allemaal ligt. Misschien liggen er nog cadeaus die je vorig jaar aan niemand hebt gegeven, kleding waar de kinderen nu wel in passen (en vorig jaar nog niet), kerstversiering waar je het bestaan niet meer van af wist…
  • Nu je toch op zolder bent: controleer de kerstlampjes! Werken ze nog, heb je er genoeg, of heb je nieuwe nodig? Zet ze in dat geval op je boodschappenlijstje.
  • Als je zolder er zich voor leent, maak deze dan schoon en ruim een beetje op.

Succes deze week en veel plezier zaterdag met de intocht! We zien je volgende week weer, dan gaan we verder met het laatste stukje van je huis, de eetkamer.

Het Grote Wat???

Dit is een post in de serie Het Grote Feestdagenplan. Dit jaar gaan we namelijk helemaal perfect voorbereid en tot in de puntjes verzorgd de feestdagen in en we beginnen daarmee al vroeg! Klik hier voor een overzicht van alle weken tot nu toe en klik hier voor de uitleg over Het Grote Feestdagenplan. Doe je ook mee? Je kunt ook lid worden van onze Facebookgroep om met elkaar tips uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.