Het Grote Feestdagenplan – Week 13

Zo, daar is ‘ie weer, de goedheiligman. Als het goed is heb je qua schoencadeautjes de komende weken helemaal geen stress. Laten we dat gevoel doorzetten en snel verder gaan met Het Grote Feestdagenplan. Vandaag kijken we onder andere naar de eetkamer.

Deze week:

Dit is de week om plannen te maken voor de Sinterklaasviering. Wil je met elkaar lootjes trekken, dan moet je dat nu doen (of al gedaan hebben).

Bedenk of je aandacht wilt besteden aan Advent en zo ja, zoek inspiratie op Pinterest voor het maken van een adventskalender.

Zet je (zoals wij) elk jaar een kerststalletje neer? Dan is het deze week een goed moment om het stalletje alvast na te kijken. Is hij nog heel, moet hij nog worden aangevuld…? Wij kopen elk jaar een nieuw figuur bij onze stal, dus dat doen wij deze week daarom ook.

Opruimen: De eetkamer

Met de eetkamer zijn we bij het laatste stukje huis gekomen wat nog niet onder handen is genomen. Niet iedereen zal een aparte eetkamer hebben, dan mag je ook lezen: de eethoek of eettafel. In elk geval de plek waar je het (kerst)diner zult gaan nuttigen.

Vragen:

  • Controleer of je voldoende servies en bestek hebt, en zet dit eventueel nog op je boodschappenlijstje.
  • Heb je mooie tafelkleden en zijn ze schoon? Heb je een reserve tafelkleed voor het geval de rode wijn om gaat? (Het is straks kerst, die kans zit er in.)
  • Heb je mooie servetten, of wil je die nog kopen? Zet ze op je boodschappenlijstje.
  • Is er genoeg ruimte voor iedereen om aan tafel te zitten en zijn er genoeg stoelen?
  • Bedenk alvast hoe je de kersttafel wilt gaan aankleden.

Actie:

  • Als je een aparte eetkamer hebt: maak ‘m schoon en ruim ‘m op! Zo niet, dan mag je je tijd aan een ander stukje van je huis besteden 😉 .

Bekijk voor meer kersttafel inspiratie over het dekken van een kersttafel:

Inspiratie: Tafeldekken voor het kerstdiner

Succes deze week! Volgende week gaan we verder met de voorbereidingen voor Sinterklaas en advent.

Het Grote Wat???

Dit is een post in de serie Het Grote Feestdagenplan. Dit jaar gaan we namelijk helemaal perfect voorbereid en tot in de puntjes verzorgd de feestdagen in en we beginnen daarmee al vroeg! Klik hier voor een overzicht van alle weken tot nu toe en klik hier voor de uitleg over Het Grote Feestdagenplan. Doe je ook mee? Je kunt ook lid worden van onze Facebookgroep om met elkaar tips uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.