Het Grote Feestdagenplan – Week 6

Deze week vieren we dierendag, en gaan we verder in Het Grote Feestdagenplan met de kinderkamers. Wie geen kinderen heeft, zou deze week extra aandacht kunnen besteden aan de huisdieren (best ontopic met dierendag voor de deur 😉 ) of andere stukjes van het huis waar je wat meer aandacht aan zou willen besteden. Lees wel even verder, want er staat nog wel iets belangrijks op de planning voor deze week!

Plannen

Deze week gaan we de veiligheid in huis bekijken. Het is tijd om alle rookmelders in huis te controleren en de batterijen te vervangen. Heb je geen rookmelders? Schaf ze dan meteen aan! Zet het controleren van de batterijen als terugkerende taak in je agenda, steeds in de eerste week van oktober. Zo weet je altijd zeker dat je goed werkende rookmelders hebt.

Dit is ook het moment om je EHBO-kit te controleren. Zit er alles in wat je nodig hebt? Is alles nog houdbaar? Zo niet, vul je EHBO-spullen aan of vervang ze, zodat je voorbereid bent wanneer er iets gebeurt.

Opruimen: De kinderkamers

Op een kinderkamer kan je blijven opruimen (ik doe dat dan ook dagelijks) maar af en toe is het fijn om er toch nog wat extra aandacht aan te besteden.

Vragen:

  • Heeft je kind nog voldoende beddengoed?
  • Is er een extra deken aanwezig voor als je kind het koud krijgt in de nacht?
  • Heeft je kind pantoffels en een badjas? Zo niet, zet ze op je boodschappenlijstje (of verlanglijstje, als het kan wachten tot na de feestdagen).

Actie:

  • Maak de kinderkamers helemaal schoon en netjes.
  • Kijk kritisch naar het speelgoed van je kind. Is het schoon, is het compleet, is het heel? Past het nog bij de leeftijd van je kind? Zijn er dingen die weg kunnen (weggeven, verkopen, weggooien…) en zijn er dingen die je kind nodig heeft? Ruim zo al het speelgoed op (alles wat mag blijven, sorteer je netjes bij elkaar) en vul het verlanglijstje van je kind aan.
  • Doe hetzelfde met de kledingkast; alle zomerkleding kan worden opgeborgen en de longsleeves en truien mogen weer vooraan liggen. Passen alle kledingstukken nog, of heeft je kind nieuw spul nodig voor de winter? Maak zo de kledingkast weer netjes en actueel, en breng de kleding die weg kan naar de kledinginzameling, opkoper, rommelmarkt, etc.

Succes deze week! Volgende week gaan we verder met de logeerkamer.

Het Grote Wat???

Dit is een post in de serie Het Grote Feestdagenplan. Dit jaar gaan we namelijk helemaal perfect voorbereid en tot in de puntjes verzorgd de feestdagen in en we beginnen daarmee al vroeg! Klik hier voor een overzicht van alle weken tot nu toe en klik hier voor de uitleg over Het Grote Feestdagenplan. Doe je ook mee? Je kunt ook lid worden van onze Facebookgroep om met elkaar tips uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.