Inspiratie: Decoratieve plakfolie

plakfolie

Een poos terug heb ik een leuk kastje gevonden bij de kringloop. Mijn vader was vervolgens zo lief om hier een extra plankje in te maken zodat ik er wat meer spulletjes in kwijt kan.

Nu paste dat nieuwe plankje natuurlijk niet bij de rest van dat kastje. En zie die specifieke verfkleur maar terug te vinden. Wat te doen?

Kastje kringloop Laatst zag ik toevallig decoratieve plakfolie in een reclamefolder en toen begon een idee te vormen. Dat is een makkelijke manier om dat plankje op te leuken, om dat kastje weer helemaal af te maken.

Decoratieve folie 2

Zo gezegd, zo gedaan. Op de achterkant van de plakfolie staat een handig rasterpatroon, zodat je makkelijk de goede maat kunt knippen/snijden, en nog wel in rechte lijnen ook.

decoratieve folie

En toen ik toch bezig was, bedacht ik me dat het ook leuk spul is om de stellingkast (dat is mijn voorraadkast in de keuken) ook een beetje op te fleuren.

Decoratieve folie 1

Ik word er zelf helemaal blij van! Heb je ook iets in huis dat wel iets extra’s kan gebruiken, maar geen zin om met schuurpapier en (grond)verf aan de slag te gaan? Misschien is decoratieve plakfolie dan ook wel wat voor jou, kwestie van zoeken naar een patroontje dat bij jou past.

 

Voor meer inspiratie met plakfolie hebben we hieronder nog een paar leuke ideetjes van Pinterest voor je op een rijtje gezet!

Heb jij nog leuke ideeën met plakfolie? Laat ze achter bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.