Maak het zelf: Halloween scary pumpkin

pumpkin

Vroeger zag je alles wat Halloween gerelateerd was alleen maar op tv in Amerikaanse series en films. Maar elk jaar wordt er ook hier in Nederland steeds meer aandacht besteed aan dit feest. De pompoenen zijn ook volop in het seizoen, dus tijd om wat enge (en oke, ook wat minder enge) Halloween pumpkins te maken!

Zo’n enorme pompoen als je ze in de Amerikaanse Halloween ziet kon ik zo snel niet vinden. En ik vraag me ook af hoe duur zo’n pompoen wel niet zou zijn (maar hoe gaaf ook!). Maar voor 3 a 4 euro kun je in de supermarkt tegenwoordig ook pompoenen van een behoorlijk formaat kopen, die ook weer niet te groot zijn om gewoon op tafel of op een kastje te zetten. Helemaal prima dus!

scary pumpkin (1)

Je kunt natuurlijk uit de losse pols een gezichtje op de pompoen tekenen, maar als je niet zo zeker van je zaak bent dan kun je ook eerst een schetsje op een papiertje zetten. Met behulp van een scherp schaartje of hobbymesje kun je hier dan je eigen sjabloon van maken.

scary pumpkin (2)

Leg je sjabloon over de pompoen en trek de randen met een stift na.

scary pumpkin (3)

Dan heb je het volgende nodig:

  • Groot scherp mes
  • klein scherp mesje
  • stevige lepel

scary pumpkin (4)
En probeer geen medelijden te hebben met de olijke Halloween-pompoen.. 😉

Met het grote scherpe mes snijd je eerst de bovenkant van de pompoen af. Bij mijn kleinere pompoen ging dit makkelijk, want deze had een mooi puntje. 😀
Daarna begint het spierballen-werk.

scary pumpkin (7)

Snijd met het kleine mesje een rondje in het vruchtvlees van de pompoen. Zorg dat je een buitenrand van een 1/2 cm tot 1 cm overhoud.
Wip dan het schijfje eruit zodat de pulp en zaden van de pompoen bloot komen te liggen. Deze haal je er met de lepel vrij makkelijk uit.
Dan schraap je met de lepel langs de wanden en de bodem aan de binnenkant van de pompoen, tot ze overal ongeveer even dik zijn. Zorg dat de bodem een beetje vlak is zodat je er een waxinelichtje op kunt zetten.

scary pumpkin (8)

Tot slot snijd je voorzichtig (neem vooral de tijd zodat je niet uitschiet en of de pompoen of jezelf verminkt! 😉 ) de ogen, de neus en de mond van de pompoen eruit.

Als je een eetbare pompoen hebt, ipv een sierpompoen, dan kun je het vruchtvlees bewaren om een puree van te maken. Ook de zaden van de pompoen kun je wassen, drogen en dan bewaren om volgend jaar zelf pompoenplanten te laten groeien. Of je kunt ze lekker roosteren in de oven als snack.

scary pumpkin (5)

Dan zijn je pompoenen klaar om ’s avonds hun (p)licht te doen!

Hoe tof ziet dat eruit! 😀

pompoen

Tip: Door de hitte van het kaarslicht zal de pompoen, en zeker het kapje, na een poosje slap worden en ook slinken. Dus als je ze hebt, dan kunnen we het zeker aanraden om bijvoorbeeld LED-waxinelampjes te gebruiken.

 

Voor meer inspiratie voor Halloween decoraties hebben we hieronder nog een paar leuke ideetjes van Pinterest voor je op een rijtje gezet!

Have a spooky Halloween!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.