Recept: Aardbeien kwarktaart

Een paar weken geleden was mijn broer jarig, en op zijn verjaardag maakten we samen deze aardbeien kwarktaart met heerlijke verse aardbeien! Helemaal niet zo moeilijk om te maken, het lastigste is het geduld hebben terwijl de kwarktaart in de koelkast staat. 😉

 

Ingrediënten:

  • 1 pak Bastogne koeken
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 500 gr aardbeien
  • 500 gr volle naturel kwark
  • 250 ml slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 50 gr suiker
  • 5 el water

 

Bekleed de springvorm met bakpapier (de binnenrand van de springvorm kun je insmeren met een beetje boter zodat het bakpapier goed blijft plakken).

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken.

 

 

Verkruimel de Bastogne koeken en doe de kruimels in een grote kom. Smelt de boter en giet deze bij de koekkruimels. Goed mengen met een lepel, doe in de springvorm, verspreid gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van de lepel.

Snijd de kronen van de aardbeien. Halveer een aantal aardbeien en plak deze tegen de rand van de springvorm aan. Net zoveel tot de rand helemaal vol is.

Zet de springvorm zolang in de koelkast.

Zet een klein pannetje met 5 el water op laag vuur. Knijp de gelatine uit en doe dit bij het warme water, roer goed door tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur en laat even afkoelen terwijl je verder gaat met de rest.

 

 

Doe de kwark in een grote kom. Doe de slagroom in een andere kom.

Pureer de rest van de aardbeien in een blender/keukenmachine of met een staafmixer. Doe de gepureerde aardbeien bij de kwark en roer goed door tot je een mooie roze kwark hebt.

Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker.

Schep de opgeklopte slagroom bij de aardbeien-kwark en schep met een spatel rustig door, net zolang tot alles goed gemengd is.

Haal de springvorm uit de koelkast.

 

 

Giet tot slot de afgekoelde gelatine bij het kwark-slagroom mengsel en schep dit goed door het kwark-slagroom mengsel tot het helemaal is vermengd. Giet het mengsel vervolgens in het midden van de springvorm. (Let even op of alle aardbeien nog tegen de rand aanplakken.

 

 

Als je grote aardbeien hebt gebruikt voor de rand kan het zijn dat ze er nog een beetje bovenuit steken. Hier kun je makkelijk met de spatel nog een beetje kwark overheen strijken.

Dek de springvorm af met wat vershoudfolie (maar zorg dat de folie niet op de kwark plakt) en zet de kwarktaart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Decoratietip: Serveer evt met verse aardbeien op de kwarktaart, of maak bijvoorbeeld een simpel aardbeiensausje van gepureerde aardbeien en een beetje suiker om over de taart te gieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.