Recept: Amandelspijs

Amandelspijs

De tijd is daar om weer allemaal lekkere dingen te snoepen in verband met het Sinterklaasfeest. Pepernoten, kruidnoten, gevulde speculaas etc, zijn al een poosje weer volop te koop in de winkels. Maar het is natuurlijk ook erg leuk om zelf aan de slag te gaan. Daarom willen we vandaag dit makkelijke recept voor amandelspijs met jullie delen. Heerlijk in een zelfgemaakte gevulde speculaas (waarvan we het recept vanmiddag online zullen zetten), maar bijvoorbeeld ook om gevulde kruidnoten mee te maken. Of misschien wil je wel zelf een banketletter maken? 😀

amandelspijs (1)

Ingrediënten:

  • 150 gr amandelen (zonder velletjes) of gemalen amandelen
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • geraspte citroenschil en sap van ongeveer een halve citroen

amandelspijs (2)

 

Als je halve of hele amandelen hebt dan begin je met het vermalen van de amandelen. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine of blender, maar kan ook met een staafmixer.

amandelspijs (3)

Doe dan de rest van de ingrediënten erbij en mix de boel nog even goed door tot een egale massa. Het beste is om niet al het citroensap er in één keer erbij te doen, je kunt er beter later nog wat sap doorheen mengen als de amandelspijs nog te dik is.

amandelspijs (4)

Leg dan een stukje vershoudfolie neer en schep daar de amandelspijs op. Wikkel de spijs strak in de folie en leg het in de koelkast tot je het gaat gebruiken. Het zal de smaak van de spijs ten goede komen als je het minstens 1 a 2 dagen van te voren al maakt zodat de smaken goed in elkaar zullen trekken en versterken. Maar, als je haast hebt of spontaan bedenkt dat je vandaag iets met spijs gaat bakken, dan kun je de amandelspijs ook gelijk al gebruiken natuurlijk.

amandelspijs (5)

Dat was het al. Hoe simpel kan het zijn! 😉

Let op: Omdat er rauw ei in deze spijs zit is het aan te raden om het alleen te gebruiken in iets dat gebakken moet worden.

 

Wat is jouw favoriete amandelspijs-gebak/snoepgoed

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.