Recept: Avocado-dip

Ik doe de laatste tijd mijn best om wat gezonder te eten, niet dat ik zo ongezond eet over het algemeen, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Plus, met het warme weer van de laatste tijd krijg ik vanzelf meer zin in gezond eten.. Maar het moet wel ook makkelijk en snel klaar zijn, want ik heb met die hitte hier in huis geen zin om lang te koken.

Anyway, om een lang verhaal kort te maken ik besloot laatst om een een gezonde frisse dip te maken en daar rauwe groente stengels in te dippen. Als avondeten. Prima voor een keertje, maar toch geschikter als een gezonde avond-snack. Dus na wat verdere dip-experimenten kwam deze lekkere, romige, maar frisse avocado-dip tot stand. 😉

Ingrediënten:

  • 1 avocado (geeft niet als die nog niet helemaal eetrijp is)
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 2-3 el Griekse yoghurt
  • 50-60 gr feta
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

  • keukenmachine/blender of staafmixer

 

Kijk, eigenlijk kun je dit dus nauwelijks een recept te noemen. Maar het is lekker, makkelijk en ook nog eens gezond. Dus daarom de moeite van het delen zeker waard.

Snijd de avocado rondom de pit doormidden, draai de helften van elkaar. Haal de pit eruit. Schep met een eetlepel de avocado uit zijn schil en snijd de avocado in grove stukken. Doe dit in de keuken machine. Schep de yoghurt erbij. Snijd de feta ook in stukjes en gooi het erbij. Rasp de limoen boven de keukenmachine, snijd hem daarna doormidden en pers het sap uit en voeg ook dit toe.

 

Deksel op de machine en laat hem even lekker zijn gang gaan. Het zal niet lang duren of je hebt een super gladde en romige dip! Schep dit over in een potje of kommetje. Breng tot slot nog verder op smaak met een beetje peper en zout (en voel je vooral vrij om ook eens te experimenteren met het toevoegen van (verse) kruiden).

 

Klaar? Dippen maar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.