Recept: Avocado-roos met zoete aardappel en gegrilde courgette

Ik eet tegenwoordig steeds vaker vegetarisch, het is niet alleen gezond maar ook nog eens heel lekker. Met slechts een paar simpele ingrediënten kun je al hele mooie creaties maken. Zo kwam ik laatst tot deze maaltijd door even in mijn voorraadkast het een en ander bij elkaar te sprokkelen. Een beetje bij elkaar geraapt zooitje dus, maar het werd niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel mooi 😉

Ingrediënten:

  • halve tot hele courgette
  • 1 grote zoete aardappel
  • halve avocado
  • scheutje olijfolie
  • zout, peper en paprikapoeder naar smaak
  • feta- of geitenkaas en pijnboompitten ter garnering
  • optioneel: beetje limoen- of citroensap

 

Begin met het maken van een avocado-roos. Vooral als je dit nog nooit gedaan hebt kan dit best even duren namelijk. Ik vond het volgende handige filmpje op youtube:

Besprenkel je avocado roos eventueel met wat limoen- of citroensap. Laat hem even lekker op een plankje of bord staan tot je het bord gaat opmaken straks.

 

Was de courgette en snijd hem in plakken van ongeveer een halve centimeter.

Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes (brunoise).

Zet een grillpan op voor de courgette (zonder olie) en een koekenpan voor de aardappel (met een klein beetje olijfolie). Laat vooral de grillpan goed op temperatuur komen.

 

Doe de aardappelblokjes in de koekenpan en voeg naar smaak zout, peper en paprikapoeder toe. Roer even goed door. Leg dan ook de plakken courgette in de grillpan.

Roer de aardappelblokjes regelmatig door. En keer de plakjes courgette na 1 a 2 minuten om en ze laat ook aan de andere kant nog even grillen , zodat de aan beide kanten mooie grillstrepen krijgen.

 

Schep de aardappelblokjes in een cirkel op het bord. Laat een beetje ruimte vrij in het midden voor de avocado roos. Leg de gegrilde courgette om de zoete aardappelblokjes heen, bijvoorbeeld dakpansgewijs. Schuif nu heel voorzichtig je avocado roos op een dunne spatel en verhuis hem naar het midden van het bord. Verkruimel wat feta- of geitenkaas over het geheel en maak het af met wat (geroosterde) pijnboompitten. Strooi evt. nog een heel klein beetje peper over de gegrilde courgette en de avocado-roos en klaar is je vegetarische kunstwerkje. 😉

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.