Recept: Bananadilla

 

Een poosje terug popte er een idee in mijn hoofd toen ik als lunch een quesadilla voor mezelf aan het maken was. Zou het niet wat zijn om een zoete vulling te maken hiervoor, en dan kun je dat als toetje serveren. Na wat nadenken kwam ik tot de Bananadilla, een gebakken tortilla met een vulling van banaan, fudge en stukjes chocolade. Super makkelijk, kind kan de was doen. Wel één dingetje, het is alleen geschikt voor echte zoetekauwen. 😛

 

Ingrediënten:

  • Grote (naturel) tortilla
  • Banaan (ongeveer een halve per tortilla)
  • Blokjes fudge (3 a 4 per tortilla)
  • Handje chocolade-druppels (smelt chocolade, zo heet het bij de Jumbo iig)

Zoals je ziet geen vaste hoeveelheden, het is een beetje naar eigen inzicht allemaal. Ik zou wel 1 tortilla per persoon aanhouden als portie.

Oke, easy peasy dus. Snijd de fudgeblokjes in dunne plakjes. Verdeel deze over de helft van de tortilla. Snijd de banaan doormidden, en snijd deze vervolgens ook in dunne plakken. De helft van de banaan past, in mijn ervaring, precies op een halve tortilla. Strooi tenslotte nog wat chocolade druppels over het geheel en vouw tortilla dicht.

Zet een grote koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Leg de tortilla(s) erin en keer deze na 1 a 2 minuten om (spiek af en toe even of ze al bruin zijn aan de onderkant), en bak ze dan nog een keer 1 a 2 minuten (hangt er een beetje vanaf hoe warm je de pan laat worden).

Haal de Bananadilla’s uit de pan en snijd ze door midden.

Zoetekauwen, enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.