Recept: Banoffee Iced Latte & Koffie Mikshake (frappuccino)

Met dit warme zomerweer zijn de ijskoffies en iced lattes natuurlijk weer helemaal hip. Begrijpelijk ook wel. Zelf ben ik niet zo heel weg van gewone ijskoffie, maar een superdeluxe zoete iced latte gaat er op zijn tijd zeker wel in. Zoals je kunt zien gaat het ook een beetje meer naar de milkshake kant hier. Als je op zoek bent naar een gezonde variant dan ben je hier duidelijk op de verkeerde plek. Sorry, not sorry. šŸ˜›

Voordeel van zelf maken is natuurlijk dat je het helemaal aan kunt passen aan je eigen wensen. Dus ik zou zeggen experimenteer er lustig op los. Zoeter of juist minder zoet. Maar hier dus wat zoete inspiratie voor jullie:

Nodig:Ā Staafmixer met maatbeker

Ingrediƫnten Banoffee Iced Latte:

  • 1 (in plakjes) bevroren banaan
  • 1 afgekoelde espresso (30 ml sterke koffie)
  • 1 el karamelsaus (plus een beetje extra voor eroverheen)
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • (optioneel) flinke toef slagroom

In de zomer zorg ik er vaak voor dat ik wat bananen in plakjes invries, altijd lekker om of ijs mee te maken, of milkshake, of smoothies. Gewoon handig om te hebben liggen dus. Zo ook voor deze banoffee ijskoffie.

Snijd een banaan in plakjes en leg deze minstens 2 uur in de vriezer.

Zet de espresso en laat deze afkoelen, gaat natuurlijk het snelst in de koelkast.

Verzamel de bevroren banaan, de karamelsaus, de espresso en de melk in een maatbeker en staafmixer er even lustig op los. Giet het in een groot glas (doe hier evt. extra ijsklontjes in als je een echt heel koud drankje wil hebben), maak het geheel af met een flinke toef slagroom en een beetje extra karamelsaus. Dat heb je wel verdient toch. šŸ˜‰

 

IngrediĆ«ntenĀ koffie-milkshake:

  • 1 dubbele, afgekoelde, espresso (60 ml sterke koffie)
  • 1 bol vanille roomijs
  • 1 el karamel of chocolade saus (maar een siroop met een smaakje kan ook prima)
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • (optioneel) flinke toef slagroom

 

Ook deze koffie milkshake (of frappuccino als je wil) is makkelijk om te maken.

Zet de dubbele espresso van te voren en laat deze afkoelen.

Schep een flinke bol vanille roomijs in een maatbeker en giet hier de espresso, saus of siroop naar keuze, en melk bij in. Ook deze ga je dan te lijf met een staafmixer en binnen no time is je koffie milkshake klaar. Giet het over in een groot glas (evt met extra ijsblokjes) en maak het wederom af met slagroom en evt wat extra saus/siroop. Of sprinkels. Maar net waar je zin in hebt en hoe gek je het wil maken natuurlijk.

 

Verwenmomentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.