Recept: Basilicum-saus

 

 

Ingrediënten:

  • 200 ml water
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom/koksroom
  • 50 gr roomboter
  • +/- 50 gr basilicum (ongeveer 1 plant)
  • 2 el bloem
  • peper en zout naar smaak

 

Pureer de basilicum (inclusief de stelen) samen met het water en de witte wijn. Zet even apart tot je het nodig hebt.

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en mix dit met een garde tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de room toe en klop dit elke keer met de garde goed door.

Giet dan het basilicum mengsel erbij en roer dit weer goed door. Laat dit 10 minuten tot een kwartier op een laag vuur een beetje indikken (en het scherpe randje van de wijn verdwijnt dan ook). Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met wat peper en zout. En klaar is je basilicumsaus. Super lekker bij bijvoorbeeld pasta. Je maakt er makkelijk een caprese pasta van door mini mozzarella bolletjes en kleine tomaatjes toe te voegen. Maak het geheel af met pijnboompitten en Parmezaanse kaas (of Grana Padano).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.