Recept: Champignon-stoof

Ingrediënten:

  • 500 gr (kastanje)champignons (of een paddenstoelen-mix naar keuze)
  • 2 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 flinke winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 blaadjes laurier
  • halve liter rode wijn
  • halve liter water
  • klontje roomboter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el bloem

Schrap de winterpeen en halveer deze in de lengte. Snijd er dan halve plakjes van. Maak de stengels bleekselderij goed schoon en snijd ook deze in plakjes.

Snipper de uien en tenen knoflook grof.

Maak tot slot ook de champignons schoon en snijd deze in kwarten (en hele grote champignons in bijvoorbeeld 6 partjes).

 

Fruit de ui en knoflook in wat gesmolten boter een paar minuten aan op een laag vuur. Voeg dan de tomatenpuree en de bloem toe, roer dit even stevig door elkaar en laat even mee bakken. Voeg daarna steeds beetje bij beetje het water toe. Roer elke keer net zo lang tot de klonten bloem oplossen voor je de volgende scheut water toevoegt.

 

Als je al het water erbij hebt gegoten, dan dan voeg je de wortel, bleekselderij, de laurierblaadjes, de rode wijn en het blokje groentebouillon toe. Laat dit aan de kook komen en laat het dan 30-40 minuten op laag vuur pruttelen en een beetje indikken.

 

Voeg daarna de champignons toe, roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 20 – 25 minuten op laag vuur pruttelen.

Zodra de champignons net gaar zijn is je vegetarische stoofpot klaar. Veel sneller dus dan een stoof met vlees. 😉

Je kunt het serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappelen, (gele) rijst of pasta. Een erg veelzijdige stoofpot dus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *