Recept: Chococarameltaart

Een tijdje terug wilde ik bij wijze van experiment een aantal fijne ingrediënten combineren tot een lekker gebakje. Deels geïnspireerd op de Carmelita die ik proefde op de high-tea van Homemade Queen, deels geïnspireerd door mijn behoefte aan “iets met veel chocolade”, gecombineerd met mijn wens om nog eens dulce de leche te maken. Het resultaat was heerlijk, maar machtig. Toen ik het aan Mirjam liet proeven, werd ik vriendelijk doch dringend verzocht om het recept uit te typen. Dus bij deze 😉 .

Ingrediënten:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 x momofuku’s oat cookie deeg
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram melkchocolade
  • 50 gram pecannoten

Allereerst begin je met het maken van de dulce de leche. Gebruik hiervoor het recept dat ik vanmorgen publiceerde.

Daarna maak je het deeg uit het Momofuku’s Oat Cookie recept.

Bekleed een springvorm of andere bakvorm met bakpapier. Deel het oat cookie deeg in drie delen. Gebruik 1 deel van het oatmeal cookie deeg om in de springvorm een bodem te maken. Gebruik nog eens 1 deel van het deeg om een zijkant van het deeg te maken. Het laatste deel deeg bewaar je voor straks.

Nu hak je de chocolade en de nootjes in stukjes.

Meng de chocolade en de nootjes door elkaar en vul de taartbodem met het chocoladepecanmengsel.

Verdeel de dulce de leche zo goed als je kan over de taart.

Verkruimel nu het laatste deel van het cookiedeeg en strooi de kruimels over de taart. Bak de taart in ca 20 minuten gaar en goudbruin.

Ik sneed de taart zelf eerst in punten, maar die waren veel te machtig… Daarom besloot ik de rest van de taart in blokjes te snijden. Precies goed!

Eet smakelijk 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.