Recept: Citroen yoghurtcake

Dit is een heerlijke frisse cake doordat er zowel citroen als yoghurt in gaat.  Perfecte cake voor de zomer dus. Bijkomend voordeel, hij is super makkelijk om te maken, je hebt niet eens een mixer nodig!

 

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 ml yoghurt (ik gebruik meestal Griekse yoghurt, maar gewone kan ook)
  • 200 gr suiker
  • 3 eieren
  • sap en rasp van 1 flinke citroen (of 2 kleintjes)
  • snufje zout
  • 100 ml zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alle droge ingrediënten, behalve de suiker en de citroenrasp, bij elkaar in een kom en roer ze door elkaar.
Doe de eieren en suiker samen in een andere kom en roer dit goed door elkaar. Doe dan de rest van de natte ingrediënten (en ook de citroenrasp) erbij en roer/klop dit goed door tot je een homogeen mengsel hebt.
Voeg dan in 3 delen je droge ingrediënten-mix erbij, spatel het elke keer door tot de mix is opgenomen in het beslag.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 graden. Test met een houten prikkertje of de cake gaar is (deze moet er droog en schoon weer uitkomen), is dit niet het geval bak de cake dan nog 5 a 10 minuutjes langer.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm, stort hem daarna uit op een rooster om hem verder af te laten koelen.
Variatietips: 
  • Je kunt ook wat fruit door het beslag mengen (of bovenop het beslag leggen als je het al in het bakblik hebt gegoten), bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen.
  • Je kunt de cake nog afmaken met een siroop of glazuur. In het geval van een siroop (bijv. citroen- of gembersiroop) kun je een boel kleine gaatjes in de bovenkant van de cake prikken voor je de siroop erover giet. Dan trekt de siroop goed in de cake!
  • Of serveer het simpelweg met wat heerlijk vers fruit erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *