Recept: Energierepen

energybars

Een van mijn collega’s, Floor, had laatst het geniale idee om onze gezonde havermoutkoeken om te toveren tot gezonde energierepen. Een groot succes, dus willen we graag met jullie delen hoe je deze kunt maken!

Ingrediënten:

gezonde havermoutkoeken (7)

Maak het koekbeslag volgens het recept en meng hier nog een handje granola doorheen. Bekleed een cakeblik met bakpapier en druk hier het koekbeslag in plat. Zorg dat het beslag zo gelijkmatig mogelijk verdeeld is, dit doe je het beste met een vork of de bolle kant van een lepel.

energierepen (1)

Ik had een dubbele hoeveelheid beslag gemaakt dus ik gebruikte een grotere bakvorm, maar anders voldoet een normaal formaat cakeblik prima.

energierepen (2)

Strooi er dan nog extra granola overheen en druk dit zachtjes een beetje in het koekbeslag. Druip er dan nog wat honing overheen. Dit zorgt ervoor dat de granola goed blijft zitten, maar het is ook een mooi plakmiddel voor als je er nog iets, bijvoorbeeld gemalen kokos of amandelschaafsel, overheen wil strooien.

energierepen (3)

Bak de plaatkoek in ongeveer 20 minuten op 180 graden gaar in de oven. Laat het daarna goed afkoelen voor je het uit het bakblik haalt. Snijd de koek daarna in mooie repen.

energierepen (4)

Bewaar ze in een goed afgesloten trommel, zo blijven ze nog een paar dagen goed en kun je er lekker van blijven snoepen wanneer je wat energie nodig hebt. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.