Recept: Fusilli met chorizo en andijvie

 

 

Ik ben echt een enorme pasta-fan, maar andijvie bij de pasta was voor mij een nieuwe ervaring. Maar ik had wat andijvie over van een ‘traditionele’ andijvie-stamppot en daar wilde ik wel eens een keer iets anders mee doen. Na even googelen besloot ik om het te verwerken in een simpel pastagerechtje. Dat beviel goed, dus dat moeten we dan natuurlijk met jullie delen!

 

  • 300 gr fusilli
  • 1 grote ui
  • 250 gr pittige chorizo
  • 1 bekertje slagroom
  • sap (en eventueel rasp) van halve citroen
  • 1 zakje andijvie

 

Zet een pan met ruim water op, breng aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Snipper de ui en, verwijder het vel van de chorizo (indien nodig) en snijd het in kleine blokjes.

 

Verhit een heel klein beetje olijfolie in een grote wok- of koekenpan en doe hier de ui en chorizo in en bak het een paar minuten aan. Zet het vuur laag en doe de slagroom en citroensap erbij.

Roer goed door en laat het een paar minuten op een laag vuurtje pruttelen.

 

Giet de pasta af en doe het bij de chorizo in de pan. Hussel even goed door elkaar tot alle pasta lekker onder de saus zit (welke een beetje oranje is geworden door de chorizo).

Tot slot is het de beurt aan de andijvie. Je kunt 2 dingen doen;

1. Een flinke hand rauwe andijvie op een bord/in een kom leggen en daar de pasta bovenop scheppen.

2. Of je kunt een berg andijvie bij de pasta in de pan doen, door elkaar mengen en even kort (1 a 2 minuten) nog mee verwarmen.

Bij de eerste geeft de andijvie extra crunch aan het gerecht. Bij de tweede neemt de andijvie een beetje de smaak van de chorizo op en dat is toch ook wel lekker. 😉

Garneer met bijvoorbeeld geraspte kaas en (geroosterde) pijnboompitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.