Recept: Gebakken yoghurt

gebakken yoghurt (1)

Vandaag publiceren we ons eerste gastblog! En wel van Mirjam’s broer Mark. Hij is sinds afgelopen jaar ook enthousiast aan het koken en bakken geslagen. Mark kookt graag oosterse gerechten en maakt daar ook heerlijke toetjes bij, zoals deze gebakken yoghurt…

Gebakken yoghurt

De laatste tijd wordt er ook regelmatig oosters gegeten bij ons. Een bijpassend Oosters toetje hoort er dan ook bij. Op deze manier ben ik ook bij smulweb uitgekomen voor gebakken yoghurt. Alleen de naam is al interessant. Aan de ene kant is het vrij luchtig en zacht, maar het doet toch ook echt denken aan kwark. Door de vanille krijgt het net dat extra beetje zoetheid, zonder dat het te zoet wordt.

gebakken yoghurt (2)

Ingrediënten:

  • Blikje gecondenseerde melk (395 gr)
  • 1 pak volle yoghurt (1 liter)
  • 1 pakje slagroom (250 ml)
  • 1 vanille stokje

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Grote kom
  • mixer/garde

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

gebakken yoghurt (3)

Schraap het vanille stokje uit en doe het schraapsel samen met de andere ingrediënten in een kom. De eerste keer heb ik alles bij elkaar geroerd in de ovenschaal, maar dat ging heel lastig omdat het dan heel makkelijk over de rand heen klotst. De tweede keer heb ik een grote kom gebruikt en dit ging een heel stuk beter.

gebakken yoghurt (4)

Gebruik een mixer of een garde om alles goed te mengen. Ga te niet lang door, je wilt geen ‘slagroom kloppen’. Ik ben gestopt toen ik kleine luchtbelletjes kreeg.

gebakken yoghurt (5)

Giet de inhoud van de kom in een ovenschaal en plaats deze in de oven. Zet de temperatuur lager op 160 graden en laat de schaal er 40 minuten in staan.gebakken yoghurt (6)

Haal na 40 minuten de yoghurt uit de oven. Laat deze afkoelen op kamertemperatuur en dek het daarna af met folie. Laat het ten minste 12 uur in de koelkast staan.

gebakken yoghurt (7)

 

Serveer de yoghurt met je favoriete fruit. Ik heb er ongezoete frambozen en aardbeien door gedaan. Dit is een heerlijke zoet/zuur combinatie.

gebakken yoghurt (9)

Geniet en laat je niet de yoghurt van het bord kijken!

gebakken yoghurt (8)

 

– Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.