Recept: Gevulde courgette

 

 

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 2 courgettes
  • 200-250 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: 1 theelepel venkelzaad*
  • geraspte kaas

*lang niet iedereen houd van venkelzaad, dus ben je geen fan.. dan kun je het gewoon weglaten

 

Rul het gehakt op laag vuur in koekenpan. Snipper ondertussen de ui en de tenen knoflook, voeg deze toe aan het gehakt en laat het lekker even mee sudderen terwijl het gehakt rult.

Voeg vervolgens de tomatenpuree en alle kruiden/specerijen toe. Roer goed door en laat op een laag vuur pruttelen tot het vocht grotendeels is verdampt. Proef even of je het gehaktmengsel zo lekker vind, nu kun je er tenslotte nog iets aan toevoegen. Haal van het vuur en zet even apart tot je het gaat gebruiken.

Zet de oven vast aan op 200 graden om voor te verwarmen.

 

Was de courgettes en dep ze droog. Halveer de courgettes in de lengte. Zorg bij een kromme courgette dat de kromming naar boven of beneden ligt bij het snijden, anders kun je de helften nooit plat op de bakplaat krijgen zo. 😉  Haal met behulp van een eetlepel de zaadlijsten van de courgettes eruit.

Leg de courgettes op een bakplaat. Vul elke courgette helft met het gehaktmengsel en bestrooi ze met wat geraspte kaas.

Bak de courgettes 15-20 minuten, tot de geraspte kaas net een beetje bruin begint te worden. Jum! Lekker om zo te eten, of te serveren met bijvoorbeeld een kruidige tomatenrijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.