Recept: Glühwein

gluhweinrecept

Brrrr, de winterse temperaturen zijn nu toch echt gearriveerd. En daarom delen we vandaag een makkelijk recept voor glühwein met jullie. Daar warm je wel weer van op. 😀

Er zijn vele glühwein variaties op het internet te vinden. De een doet er bijvoorbeeld nog citroen bij. Mijn vader doet er graag een handje rozijnen bij (daar wordt het ook net een tikje zoeter van). Dus ons motto is hier weer zeer van toepassing: Proeven, zodat je het aan je eigen smaak kunt aanpassen!

gluhwein (1)

Ingredienten:

  • 1 liter rode wijn (gewoon een goedkope huiswijn is hier zeer geschikt voor)
  • 1 sinaasappel (in plakken of partjes)
  • 6 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 el rietsuiker of honing
  • optioneel: snufje nootmuskaat en/of handje rozijnen

Doe de rode wijn in een pannetje (ik las ooit eens ergens dat het geen aluminium-pan mag zijn, omdat dat de smaak van de wijn negatief beïnvloed).

gluhwein (2)

Doe alle ingrediënten bij de rode wijn. Zet het pannetje op het laagst mogelijke vuurtje. Warm de wijn minstens een kwartiertje op, hoe langer je dit kunt rekken hoe meer de smaken van de andere ingrediënten in de wijn zullen trekken. Blijf roeren tijdens het opwarmen. Het belangrijkste is dat de boel niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol.

gluhwein (4)

Giet de glühwein, door een zeefje, in glazen. Serveer eventueel met een stokje kaneel en/of steranijs in het glas. Ziet er toch heel gezellig uit zo?  En als je er rozijnen bij hebt gedaan dan kun je die eruit vissen en bij de wijn in de glazen doen. Nog een optie is om de rozijnen pas achteraf in de gevulde glazen te doen.

gluhwein (6)

Opdrinken en gloeien maar! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.