Recept: Groene salade

Het was dus een tijdje stil op de blog. Christine is onlangs verhuisd van Leusden naar Kaatsheuvel en is nog druk bezig met uitpakken en inrichten. Tegelijkertijd ben ik meer gaan werken bij Coffeemania Overvecht (waar we de laatste weken een aantal leuke grote cateringopdrachten hadden) en dat vroeg nogal wat energie van mij. Tel daar nog een fikse verkoudheid bij bovenop en van thuis koken en bakken voor de blog kwam even niet zoveel meer terecht. Maar we doen ons best om het nu weer op te pakken, eerst met die leuke high tea bij Homemade Queen in Hilversum en vandaag met een heerlijke groene salade!

Aanleiding voor deze salade waren de doperwtplanten op mijn balkon. Die waren er met het warme weer van de laatste weken ineens helemaal klaar meer. Ik moest die doperwten snel oogsten en gebruiken en het leek me leuk om ze te verwerken in een salade met (bijna) alleen maar groene ingrediënten.

Ingrediënten:

  • Ruccola
  • 1/2 courgette
  • 1/2 avocado
  • handje doperwten
  • 1/4 komkommer
  • een dot wasabi paste
  • el mayonaise
  • sap en rasp van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak
  • evt: beetje fetakaas (ook al is dat niet groen, wel heel lekker hierbij)

 

Snijd de courgette in blokjes en bak deze in een klein beetje olijfolie kort aan in een koekenpan. Laat de courgetteblokjes daarna een beetje afkoelen.

Blancheer de doperwten 2 a 3 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze snel met koud water zodat ze niet verder garen.

Terwijl de courgette en doperwten koelen kun je mooi een wasabi dressing maken. Doe een kleine dot wasabi-paste in een kommetje en voeg hier een flinke lepel mayonaise aan toe. Meng even goed door elkaar. Voeg dan de rasp en het sap van een limoen toe. Goed mengen en even proeven of het zo naar je zin in. Wasabi kan nogal heftig zijn, dus misschien wil je extra limoensap toevoegen. Dat ligt helemaal aan je eigen smaakpapillen natuurlijk. 😉

Halveer een avocado en schep een helft uit zijn schil met behulp van een eetlepel. Snijd de halve avocado in dunne plakjes.

Snijd een kwart komkommer in halve of kwart plakjes, of blokjes, wat jij wil. Nu al het snijd/bak/kook/meng-werk is gedaan is het tijd om je salade in elkaar te gooien. 😉

Pak een diep bord of een kom. Leg onderin een flinke hand ruccola. Verdeel daarover alle andere groene ingrediënten zoals jij wil. Ik begon zelfs met de courgetteblokjes, daarna de avocado en komkommer en strooide er de doperwten als laatste overheen. Verdeel er evt wat verkruimelde feta over en maak het geheel af met de wasabi dressing en een snufje peper en zout. Ik had geen pijnboompitten meer in huis, maar anders had ik er daar ook nog wat van bij op gedaan!

Als je een foodie bent maak je eerst een foto, ook als het een beetje een rommeltje is geworden, en anders hussel je gewoon alles gelijk door elkaar en val je gewoon gelijk aan! 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.