Recept: Kokosbollen

Afgelopen weekend kreeg ik twee keer visite, die ik wat zelfgemaakt lekkers wilde voorschotelen. De keuze viel op Momofuku’s Oat-cookies, een recept dat altijd in de smaak valt. Bij dat recept houd je eiwit over, waarmee ik meteen iets kon maken waar ik al weken zin in heb: kokosbollen. En die vielen flink in de smaak! Hierbij mijn recept.

Ingrediënten:

  • 220 gram kokosschaafsel
  • 200 gram suiker
  • 2 eiwitten

Verwarm je oven voor op 170 graden.

Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze met de mixer tot ze bijna stijf zijn. Je kunt de kom nu op-de-kop houden, zonder dat je iets knoeit!

Voeg, terwijl je blijft mixen, de suiker toe en mix tot het mengsel helemaal stijf is en je er pieken van kunt trekken.

Voeg nu beetje bij beetje de kokos toe. Je krijgt een soort schilferig beslag, dat er ongeveer zo uit ziet:

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of rooster, en maak hierop mooie bolletjes van het beslag. Ik gebruikte hiervoor zelf een ijslepel, maar je kunt het ook doen met twee eetlepels of koffielepels. Maak ze zo groot als je wilt dat de kokosbollen worden.

Zet de plaat voor 20 minuten in de oven, en bak de kokosbollen tot ze lichtbruin zijn.

Laat de bollen helemaal afkoelen voor je ze opeet (moeilijk!). Eventueel kan je ze nog met de voeten in gesmolten chocolade dopen.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.