Recept: Kruidenboter (met bieslookbloemen)

 

Zelf kruidenboter maken is echt hartstikke makkelijk. En het extra voordeel is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Laatst maakte ik hem met wat verse kruiden van mijn balkonmoestuintje.

Ingrediënten:

  • Pakje (ongezouten) roomboter
  • handvol verse kruiden naar keuze (ik koos nu voor bieslook, inclusief de bloemen, en peterselie)
  • Kleine tl zout en een flinke snuf peper
  • evt. een teentje knoflook fijn gesneden of geperst

Haal de roomboter ruim op tijd uit de koelkast en laat deze zacht worden (maar dat is geen probleem met dit weer).

Hak de kruiden fijn. Als je ook bieslook-bloemen gebruikt pluk dan de minibloemetjes van het steeltje af. Doe de fijngesneden kruiden en de geplukte bloemetjes, het zout en de peper (en de andere ingrediënten als je daarvoor hebt gekozen) bij de zachte boter. Roer/prak de verse ingrediënten door de boter.

Schep de boter die je gelijk wil gebruiken in een bakje en schep de rest (of alles, als je niets gelijk gaat gebruiken) op een stukje vershoudfolie. Rol dit op en leg het in de koelkast.

Heerlijk op stokbrood bij de bbq, of als extra bij een frisse salade, of soepje, of de borrel, of… nouja vanalles dus. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.