Recept: Kurkuma naanbrood

Pas sinds kort maak ik zelf naanbrood. Ongelooflijk eigenlijk, want dit is echt heel makkelijk en het resultaat is zoveel lekkerder dan het droge naanbrood uit de supermarkt.

Dus ik zeg doen!

Ingrediënten:

  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 350 gr griekse of turkse yoghurt
  • 7 gr zout
  • 2 el kurkumapoeder
  • 1 el nigellazaad (je kunt dit ook vervangen door sesamzaad of evt. weglaten)
  • 1/2 tl gemalen piment of peper

 

Nou, heel simpel dus. Doe alle ingrediënten samen in een kom. Meng het door elkaar en kneed het vervolgens tot een mooie bal deeg. Je kunt het deeg ook makkelijk corrigeren, is het te sticky dan voeg je een beetje extra meel toe. Is het te droog en wordt het maar geen geheel, voeg dan wat extra yoghurt toe.

Het deeg mag/moet best een beetje plakkerig zijn trouwens. Denk post-it.

Verdeel het deeg in 8 (ongeveer) gelijke delen en draai er balletjes van.

Strooi bloem over je werkblad, of smeer het in met wat plantaardige olie. Zelf gebruik ik hier bloem bij, omdat ik dat makkelijker schoon te maken vind, maar dat is een persoonlijke voorkeur.

Rol elk balletje uit tot een dunne lap en leg deze op een bakpapiertje op een vlakke ondergrond.

Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en laat de pan goed warm worden. Zet een klein kommetje met olijfolie en een (bak)kwastje klaar.

Als de pan goed heet is kun je de naanbroodjes erin leggen. Zoveel als er in je pan passen.

Kwast ze bovenop in met een beetje olie, draai ze na 2 a 3 minuten om en kwast de andere kant ook in met een beetje olie. Bak deze kant ook 2 a 3 minuten en haal ze dan uit de pan. En klaar is je naanbrood!

Herhaal tot je geen deeg meer over hebt.

Super lekker om gelijk warm te eten, maar je kunt ze ook even bewaren (in de vriezer ook). Piep ze dan nog weer eventjes op in de oven voor je ze gaat eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.