Recept: Pasta met citroen-roomsaus

Dit is wel echt een van mijn absolute favoriete comfort food gerechten. Het is niet moeilijk om te maken en het is vrij snel klaar. Zeker als je het een paar keer hebt gemaakt dan hoef je er nauwelijks meer bij na te denken. En ik knap altijd enorm op van een bord pasta met de citroen-roomsaus. Dat is dan ook de reden dat ik dit recept graag met jullie wil delen!

Ingrediënten voor 4 ruime porties:

  • 300 gr tagliatelle (of een andere pasta naar keuze)
  • 250 gr champignons
  • 200 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 200 gr ham in blokjes of reepjes gesneden
  • flinke hand peterselie (15 tot 20 gr ongeveer)
  • peper en zout naar smaak
  • klein scheutje olijfolie
  • 2 a 3 plakjes bacon per persoon (ter garnering)

Zet een pan met ruim water en een flinke scheut zout op en laat dit aan de kook komen.

Snijd de bacon in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan (zonder olie of boter) op een laag tot middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Snijd ondertussen de champignons in kwarten.

Schud de bacon uit de pan op een keukenpapiertje. En houd deze apart tot je de pasta gaat serveren.

Giet een klein beetje olijfolie in dezelfde koekenpan en laat warm worden. Doe de champignons hierin en bak ongeveer 5 minuten, roer ze af en toe door. Snijd ondertussen de ham (indien nodig) in blokjes of reepjes. Snijd de peterselie ook alvast fijn.

Giet de slagroom bij de champignons en laat dit op een laag vuur sudderen.

Voeg peper en zout naar smaak toe en voeg het sap van een halve citroen toe. Roer door en proef dan de saus even of je hem zo lekker vind. Mag het wat frisser dan kun je nog het sap van de andere helft van de citroen toevoegen. (voor de echte citroen fanaten, rasp ook wat van de schil erbij!)

Voeg ook de ham en het grootste gedeelte van de peterselie toe (houd een beetje peterselie achter om te garneren).

Giet de pasta af en voeg dit bij de saus. Hussel even lekker door elkaar.

Verdeel over de borden en strooi er bij iedereen nog wat knapperige bacon en peterselie overheen. Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.