Recept: Pasta met spruitjes en citroen-roomsaus

Yes, nog meer spruitjes vandaag! Dezelfde basis dus als bij de quiche van afgelopen woensdag, maar met het citroen-roomsausje wordt het toch een heel ander gerecht. Ik vond beide erg lekker (zei ze bescheiden 😉 ).

Zouden ze in Italië wel eens spruiten bij de pasta eten? Who cares, dit is gewoon erg lekker, en simpel! 😀

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gr pasta naar keuze (ik ging deze keer voor pipe rigate)
  • 250 gr gerookte spekreepjes
  • 250 gr spruitjes
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 200 ml room
  • sap van 1/2 of hele citroen
  • peper naar smaak

 

Zet een pan met ruim water op. Breng aan de kook en kook hierin de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de konten van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes (indien nodig), halveer de spuitjes. Snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten.

Bak de spekjes knapperig in een wokpan of grote koekenpan. Voeg dan de gesnipperde ui toe, bak deze een minuutje mee. Voeg de spruitjes toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee. Voeg dan de champignons toe en bak deze 2-3 minuten mee.

Voeg de slagroom toe en roer even door, laat een beetje indikken op laag vuur. Pers eerst het sap van een halve citroen en voeg dit toe. Meng goed door en proef even of je de saus zo lekker vind. Mag de citroen wat meer aanwezig zijn dan kun je het sap uit de andere helft van de citroen ook nog toevoegen. Voeg ook peper naar smaak toe. Roer de boel nog even goed door en zet het vuur uit.

Giet de pasta af. Alleen nog even beslissen of je de pasta door de saus en alles wil mengen of dat je ze apart serveert. Het is jouw feestje. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *