Recept: Pasta pesto met broccoli en garnalen

pastapesto

Mocht je nou net lekker een verse pesto hebben gemaakt en niet goed weten wat je er mee aan moet (al kunnen we ons dat nauwelijks voorstellen natuurlijk 😉 ), dan hebben we hier een lekker recept voor je!


Door de broccoli en garnalen bijzonder van smaak, maar nog steeds makkelijk en snel op tafel. Een heerlijke traktatie voor jezelf, maar ook zeer geschikt om voor te zetten aan gasten.

Ingredienten (voor 4 personen):

  • 300 gram pasta (bijv. fusilli of penne)
  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram (wok)garnalen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • kookroom
  • verse pesto
  • evt. zout en peper naar smaak

Pasta pesto

Bereidingswijze:
Zet water op in een pan, en ontdooi (indien nodig natuurlijk) de garnalen in een vergiet onder koud stromend water. Versnipper de ui en knoflook. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

Pasta pesto 1

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, als de pasta een paar minuten kookt kun je de broccoli erbij doen. Scheelt afwas!
Verhit wat olijfolie of boter in een pan en fruit de ui even aan. Op het laatst fruit je de knoflook even mee. Ik doe de knoflook altijd later in de pan dan de ui, omdat knoflook snel aanbrand. Doe dan de garnalen bij de ui en knoflook en bak in 3 a 4 minuten gaar.
Giet dan een scheut kookroom bij de garnalen en voeg hier de verse pesto aan toe. Roer alles goed door elkaar.

Pasta pesto 2Pasta pesto 3

Giet de pasta en broccoli af en voeg ze toe aan de garnalen-pesto mix. Roerbak alles nog even goed door elkaar, zodat alle pasta lekker onder de pesto zit. Even proeven, en eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Pasta pesto 4

Serveertip: Extra lekker met een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano, die je mogelijk nog over hebt van het maken van je verse pesto. En wat pijnboompitjes erover strooien om het helemaal af te maken.

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *