Recept: Pittige Pompoen Penne

Jaja, alweer een recept met pompoen. En wel een hele makkelijke deze keer. Weinig ingrediënten, snel klaar en toch heel lekker.  Echt ideaal voor op een drukke dag en je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Wat wil je nog meer deze herfst? 😉

Ingrediënten:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1/2 flespompoen
  • 250 gr penne
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el (gerookt) paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • Geraspte kaas naar keuze om te garneren. Ik ging voor grana padano deze keer.

Zet een kookpan met ruim water en een flinke snuf zout op het vuur en breng aan de kook.

Rul ondertussen het gehakt in een grote koekenpan of wokpan. Schil ondertussen de halve flespompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer een cm.

Als het water kookt dan gooi je de penne in de pan. Laat weer aan de kook komen en laat de penne zo’n 8 – 10 minuten koken.

Doe de blokjes pompoen bij het gehakt in de pan. Voeg ook de kerrie, paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer goed door en laat daarna op een laag tot middelhoog vuur pruttelen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.

Giet de penne af en voeg deze toe aan het gehakt mengsel. Roer (voorzichtig, als je pan eigenlijk net te klein blijkt zoals de mijne op bovenstaande foto :’) ) goed door zodat de penne lekker onder een laagje van kerrie etc komt te zitten.

Serveer met wat kaas en smullen maar. Simpel toch?!

😀

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.