Recept: Prei-spinaziesoep

Deze soep is ontstaan in het kader van ‘restjesdag’, ik had nog een aangebroken zak spinazie in huis die nodig op moest. En toevallig had ik ook net meerdere preien gekocht. Dat leek me een prima combinatie om een lekkere en gezonde groene soep van te maken.

Het werd hartstikke lekker, al zeg ik het zelf, dus daar moest maar een recept van komen. 😉

  • 200-300 gr spinazie
  • 3 preien
  • 1 grote ui
  • 4-5 tenen knoflook
  • 100 ml slagroom
  • liter water
  • klontje boter
  • zout, peper en nootmuskaat naar smaak

 

Snipper de ui grof en snijd de preien in ringen. Smelt een klontje boter in een soeppan en doe de ui en preiringen hier bij, voed eventueel al wat zout en peper toe. Laat op een laag vuur een paar minuten fruiten terwijl je het af en toe omroert.

 

Giet er een beetje water bij en stop ook de spinazie in de pan. Laat de groenten (op laag vuur) ongeveer 10 minuten een beetje ‘zweten’ zodat de smaken goed vrijkomen, roer af en toe door. Giet nu de rest van het water erbij en voeg ook de slagroom toe. Laat het geheel aan de kook komen en laat weer zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur.

 

Pureer de soep met een staafmixer en breng tot slot op smaak met zout, peper en nootmuskaat (je kunt natuurlijk ook andere kruiden/specerijen gebruiken, persoonlijk vond ik het erg lekker met de nootmuskaat).

 

En klaar is je soep alweer! Serveer met (noten)brood en garneer bijvoorbeeld met wat verkruimelde fetakaas en/of (geroosterde) pijnboompitten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.