Recept: Pumpkin spice latte

latte

Hoewel we allebei vrij grote koffie liefhebbers zijn, komen we beiden niet of nauwelijks bij Starbucks. (Mirjam drinkt natuurlijk liever de koffie van Coffeemania 😉 ) Maar die Pumpkin Spice Latte daar kom je in dit jaargetijde gewoon niet omheen als je veel foodies/bloggers volgt. Dus die hebben we toch maar thuis uitgeprobeerd. Hij beviel erg goed, dus we willen vandaag het recept graag met jullie delen.

Ingrediënten voor 1 Pumpkin Spice Latte:

  • 1 espresso
  • 250 ml melk
  • 1 el pompoenpuree
  • 1 tl suiker (plus extra als je zelf de slagroom klopt)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl speculaaskruiden ofwel pumpkin spice
  • slagroom, zoveel als je wil, of tot er simpelweg niets meer in je glas/mok past 😛
  • optioneel: schepje karamelsaus

pumpkin spice latte (3)

Maak van te voren de pompoenpuree. Je kunt dit doen door blokjes pompoen te koken, of ze te roosteren in de oven (wat wij persoonlijk lekkerder vinden) en ze daarna te pureren. Je kunt de puree, goed afgesloten, prima in de de koelkast bewaren. Dan ben je voor de volgende Pumpkin Spice Latte zo klaar.

Als je zelf verse slagroom gaat kloppen, doe dit dan eerst. Op die manier staat je koffie niet af te koelen terwijl je de slagroom nog moet kloppen. 😉

pumpkin spice latte (7)

Zet dan de melk in een klein pannetje op een laag vuurtje. Voeg dan de pompoenpuree, suiker, speculaaskruiden en vanille extract toe. Ik klopte de melk na toevoeging van elk ingrediënt even goed door, om klontjes te voorkomen.

pumpkin spice latte (4)

Laat de melk op een zacht vuurtje staan, terwijl je de espresso maakt. Doe de espresso in een groot koffieglas of mok. Houd wel in de gaten dat de melk niet gaat koken. Zet indien nodig het vuur uit en roer nog even goed door.

pumpkin spice latte (5)

Voeg de melk toe aan de espresso en schep er daarna zoveel slagroom op als je wil (of kan). Om het af te maken kun je er nog een beetje speculaaskruiden overheen strooien en/of er een schepje karamelsaus overheen laten druipen.

pumpkin spice latte (6)

Tip: Toen ik geen pompoen(puree) in huis had wilde ik toch een pumpkin spice latte maken. Zonder de pompoen is de latte minder rijk van smaak, maar nog steeds erg lekker!

Maak jij thuis ook wel eens speciale koffies, en wat is je favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.