Recept: Pumpkin spice siroop

Vorig jaar hebben we een recept online gezet om zelf thuis Pumpkin spice latte te kunnen maken. Onlangs kwam ik op Pinterest iets leuks tegen om dat nog makkelijker te maken: Pumpkin spice siroop! Omdat het siroop is kun je het best lang bewaren, in de koelkast. En je kunt het ook voor andere dingen gebruiken, bijvoorbeeld als smaakmaker in pompoentaart/cupcakes.

Ingrediënten:

  • 100 gr pompoenpuree
  • 160 gr bruine basterdsuiker
  • 300 ml water
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl vanille extract/aroma

Doe alle ingrediënten samen in een steelpan. Zet op een middelhoog vuur en warm het geheel al roerend op. Blijf net zo lang roeren tot alle basterdsuiker is opgelost. Laat aan de kook komen en zet het vuur dan laag. Laat het indikken tot het een beetje aan de lepel blijft plakken.

Giet het, terwijl het nog heet is, in steriele hittebestendige potjes/flesjes.  Laat afkoelen tot kamer temperatuur en bewaar het daarna in de koelkast. Goed schudden of roeren voor gebruik, de pompoen/specerijen kunnen weer naar beneden zakken namelijk.

 

Pumpkin Spice Latte maken met de siroop

Zet een espresso in een groot glas of een mok.

Warm 250 ml melk met 2 el siroop samen, al roerend, op in een pannetje, niet aan de kook laten komen. Je kunt het opschuimen, maar dit is op zich niet nodig voor een latte.

Giet de melk over de espresso, top af met slagroom en evt kaneel/speculaaskruiden of cacaopoeder. Enjoy!

En voel je natuurlijk vrij om te experimenteren met de verhouding koffie/melk/siroop. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.