Recept: Quiche met groene asperges

Onlangs maakte ik een heerlijke quiche met groene asperge tips. Dus die kan ik natuurlijk niet voor mezelf houden!

Ingrediënten (voor een quiche-vorm met een diameter van ?? cm)*:

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 100 gr groene asperge tips
  • +/- 8 kleine tomaatjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 el gedroogde dille
  • 4 grote eieren
  • 2 el crème fraîche
  • snuf peper en zout

*Gebruik je een grotere bakvorm neem dan een extra plakje bladerdeeg voor de bodem en een extra ei voor de vulling.

Leg de plakken bladerdeeg op het aanrecht om ze te laten ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed ondertussen je quiche-vorm met bakpapier of vet hem in met boter en bestrooi hem dan met bloem. Als het bladerdeeg niet meer bevroren is dan leg je de plakken in de quiche-vorm en snijd bij waar nodig (deze stukjes kun je dan weer gebruiken om eventueel wat plekken aan de rand te vullen). Puzzel het bladerdeeg zo dat de bodem en opstaande rand netjes bedekt zijn. Prik vervolgens, met een vork, gaatjes in de bodem.

Neem de helft van de asperge tips en beleg deze over de bodem van je quiche. Pak dan de zachte geitenkaas erbij en trek deze uit elkaar, lekker rustiek 😉 , en verdeel dit over de asperge tips. Verdeel daarna de overige aspergetips weer over de geitenkaas. Zo krijg je een goedgevulde quiche.

Tik 4 grote eieren in een kom en klop deze los met een garde. Doe de crème fraîche en het zout en peper erbij. Klop dit net zolang tot je er geen klontjes meer in ziet. Schep dan de gedroogde dille erbij en klop nog een keertje door. Giet het dan gelijk in de quiche-vorm.

Snijd vervolgens de kleine tomaatjes doormidden en verdeel deze over de quiche.

Bak de quiche ongeveer 40 minuten op 180 graden.

Laat de quiche daarna minstens 10 minuten in de vorm afkoelen voor je hem aansnijd.

Enjoy!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.