Recept: Rode bieten hummus

Er is bijna niets zo makkelijk als het zelf maken van hummus, zolang je beschikt over een keukenmachine of staafmixer dan. 😉 We hebben al een basisrecept voor hummus online staan, maar deze versie met rode bieten is ook heerlijk. En bonuspunten voor de kleur toch? 😉

Snel, Makkelijk en Lekker, het gouden trio natuurlijk.

 

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gr, niet uitgelekt)
  • 2 gekookte rode bieten
  • 2 flinke el tahin (sesampasta)
  • sap en rasp van een halve tot hele perssinaasappel
  • klein scheutje olijfolie (1 a 2 el)
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel: sesamzaadjes ter garnering

 

Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze even goed af onder de koude kraan. Laat ze eventjes uitlekken. Kun je ondertussen mooi die rode bieten een blokjes snijden, je kunt ze zo grof of fijn snijden als je wil. Hoe kleiner, hoe sneller de keukenmachine/staafmixer klaar is zometeen. Ik sneed ze in blokjes van ongeveer een cm.

Rasp wat van de schil van de sinaasappel. Snijd een perssinaasappel doormidden en pers het sap uit een halve sinaasappel uit (mocht de hummus niet smeuïg genoeg zijn, dan kun je later altijd nog het sap van de andere helft toevoegen).

Stop dan alles samen in de keukenmachine. Kijk wel uit met de olijfolie, doe er bijvoorbeeld eerst maar 1 el bij. Je kunt straks altijd nog een beetje extra toevoegen mocht dit nodig zijn. Laat je keukenmachine lekker zijn gang gaan tot het een mooie roze massa wordt. Hoe langer je hem laat draaien hoe gladder je hummus zal worden. Van mij hoeft het niet super smooth te zijn, maar dat is een persoonlijke voorkeur natuurlijk.

 

Ja en dan is het eigenlijk al klaar. :’)

Schep het in een mooi schoteltje of, als je het wil bewaren voor later in een steriele glazen pot. Heerlijk met crackertjes of wat geroosterd brood, of stukjes turks brood. Of als dip voor groentesticks. Als spread op een broodje, of bij een vegetarische burger. Kortom je kunt er alle kanten mee op. Strooi vlak voor het serveren er nog wat sesamzaadjes overheen, of misschien ook nog een beetje bietensap. nom!

 

 

Wat is jouw favoriete hummus-smaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.