Recept: Romige parelgerst met kastanjechampignons

 

Ingrediënten:

  • 500 ml water
  • 1 tuinkruiden bouillontablet (of groentebouillon kan ook prima)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 gr parelgerst
  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • Flinke hand verse bieslook of peterselie

 

Zet eerst het water en de witte wijn op met de bouillontablet, laat deze aan de kook komen en laat zachtjes sudderen tot de tablet uit elkaar is gevallen.

Snijd dan de stengels bleekselderij in dunne plakjes en snijd de sjalotten fijn.

Zet een grote koekenpan op een laag vuur met een scheutje olijfolie erin. Doe de bleekselderij en de sjalot erbij en fruit deze 2 minuten aan. Giet dan de parelgerst bij in de koekenpan en laat deze nog 2 minuten meebakken. Roer af en toe even door.

Giet dan de bouillon erbij en laat dit op een middelhoog vuur 25 tot 30 minuten sudderen/droogkoken.

Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes. Als de parelgerst ongeveer 20 minuten op staat dan voeg je de plakjes champignon toe aan de koekenpan. Roer ze er even doorheen en laat ze nog even mee sudderen.

Als de parelgerst bijna drooggekookt is zet je het vuur uit en dan voeg je de crème fraîche en geraspte kaas toe. Roer dit er goed doorheen.

Voeg tot slot de verse fijngesneden kruiden toe om het af te maken. Serveer direct en geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.