Recept: Roze kokosmakronen

 

Ik had al een poosje het idee in mijn hoofd voor deze roze kokosmakronen, gekleurd met rode bietensap in plaats van kleurstof uit een potje of flesje. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar je proeft de rode biet er niet echt in terug. En zo heb je toch een makkelijke, lekkere en originele snack, en ze leken me ideaal voor Valentijnsdag! Ik heb ze ook laten proeven door een paar collega’s en ze zijn helemaal goedgekeurd 😀

 

Ingrediënten:

  • 200 gr geraspte (/gemalen) kokos
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 el rode bietensap
  • optioneel: beetje chocolade om de kokosmakronen mee te versieren

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Doe de geraspte kokos en suiker bij elkaar in een kom en roer ze goed door elkaar.

Tik de eieren in een andere kom en kluts ze met een garde of vork goed door elkaar. Voeg het rode bietensap toe aan de eieren en mix tot je een mooi rood/roze mengsel hebt.

 

Giet het roze eiermengsel bij de suiker en kokos en meng met een spatel net zo lang tot alle kokos/suiker een mooi roze kleurtje heeft.

 

Pak er een bakplaat bij en leg hier een bakpapiertje op. Nu kun je natuurlijk hier gewoon bollen van het kokosmengsel op leggen (met een ijsbol-lepel krijg je prachtige halve bollen), maar speciaal voor Valentijn besloot ik gebruik te maken van een hartvormig uitsteekvormpje.

Schep het vormpje vol, en druk het mengsel licht aan. Haal heel voorzichtig het vormpje naar boven (druk eventueel zachtjes met een lepeltje op de kokosmakroon zodat deze loslaat van het vormpje).

 

Bak de kokosmakronen in 13 -15 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze aan de randjes net een beetje bruin beginnen te worden.

 

Er kwam bij wat suikerstroop uitlopen tijdens het bakken, en ik was bang dat daardoor de onderkant van de makronen zompig zouden zijn, maar dat bleek reuze mee te vallen gelukkig, het was echt alleen aan de zijkanten! 😀

Als je wil kun je de kokosmakronen natuurlijk nog versieren met een beetje gesmolten chocolade. Je kunt de chocolade eroverheen laten druipen, maar het is ook leuk om ze (voor de helft) in chocolade te dopen!

 

 

Happy Valentine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *