Recept: Sinterklaastaart

2016-12-03 22.28.04

Jaaa, het is eindelijk zover… Vandaag is het officieel Sinterklaas. Hoewel de meesten vast gisteravond pakjesavond hebben gevierd, gaan we vandaag gewoon nog even door. Toch? De meeste winkels zullen vanaf vandaag of morgen proberen om zoveel mogelijk snoepgoed alsnog te verkopen door flink met kortingen te strooien. Dus doe daar je voordeel mee en maak deze Smaak Het Zelf Sinterklaas-taart!

Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn bakvorm vind… šŸ˜€

sinterklaastaart (1)

 

IngrediĆ«ntenĀ taart:

  • 200 gr suiker
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 100 ml melk
  • ongeveer 100 gr kruidnoten
  • 4 tl speculaaskruiden

Ingrediƫnten topping:

  • 100 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 flinke el naturel roomkaas
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 150 gr poedersuiker
  • strooigoed

sinterklaastaart (3)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze samen met de suiker in een kom. Mix ze even samen, tot de boter een beetje luchtig begint te worden. Mix daarna, Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n, de eieren door het suiker-boter mengsel. Mix elk ei er goed doorheen, voordat je het volgende ei erbij doet.

sinterklaastaart (5)

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel bij het beslag en mix dit er, eerst langzaam om rondvliegend bakmeel te voorkomen, goed doorheen.

sinterklaastaart (7)

Meng dan de speculaaskruiden en het snufje zout door het beslag. Dan voeg je de melk toe, en dit mix je door het beslag tot je een mooie gladde massa hebt.

sinterklaastaart (11)

Tot slot spatel je de kruidnoten door het beslag. Giet het beslag dan in een beboterde en bebloemde springvorm. Bak de taart in 30-35 minuten op 180 graden gaar.

sinterklaastaart (15)

Laat de taart eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de taart de uit de springvorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.

sinterklaastaart (12)

Tijd om met het glazuur aan de slag te gaan! Mix de boter met de roomkaas en speculaaskruiden. Voeg dan de poedersuiker toe en meng dit er rustig doorheen.

sinterklaastaart (14)

Als je, net als ik vaak doe, bent vergeten om de boter op tijd uit de koelkast te halen dan kun je het glazuur ook kort, au bain marie, verwarmen. Blijf goed roeren terwijl je dit doet. Zodra de klontjes boter (zo goed als) zijn gesmolten haal je de boel weer snel van de warmte af. Als het te vloeibaar is geworden kun je het gewoon even laten staan, het dikt vanzelf weer in bij het afkoelen.

sinterklaastaart (16)

Verdeel het glazuur over de taart en versier de boel met al het strooigoed waar je hartje vol verwachting van gaat kloppen. šŸ˜‰

Sinterklaastaart

 

Fijne Sinterklaasavond! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.