Recept: Sodabrood met Italiaanse kruiden

 

Vorige week deelde ik al het recept voor sodabrood met noten en rozijnen. Dat broodje is een klein beetje zoetig. Dus vandaag wil ik dit recept voor een heerlijk hartig sodabrood met jullie delen. De verrukkelijke geur van de Italiaanse kruiden komt je al tijdens het bakken tegemoet. Als je daar geen honger van krijgt dan weet ik het ook niet meer. 😉

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl baking soda
  • 400 ml karnemelk
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el gedroogde oregano

 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

Doe alle ingrediënten, behalve de karnemelk, bij elkaar in een grote mengkom en roer het eventjes door elkaar. Giet dan de karnemelk erbij en spatel dit er net zolang doorheen tot (zo goed als) alle bloem is opgenomen door de karnemelk.

Als je denkt dat het te droog blijft, dan kun je altijd nog een extra scheutje karnemelk toevoegen, of andersom juist wat bloem toevoegen als je denkt dat het deeg te nat is.

 

 

Je kunt het beslag/deeg zo in een hoopje op een bakplaat met een bakpapiertje kieperen, maar zelf doe ik het graag in een cakevorm (of een kleine springvorm als je een mooi rond brood wil), ook in de cakevorm doe ik dan een bakpapiertje zodat het brood er makkelijk uit te halen is.

Strooi er eventueel nog wat zaadjes op (bijvoorbeeld nigellazaad/maan- of sesamzaadjes)

Bak het sodabrood in 30 tot 40 goudbruin en gaar. Meestal bak ik hem eerst 30 minuten in de cakevorm. Dan haal ik het brood eruit, leg hem op de bakplaat en bak hem dan nog 10 minuten verder, dan wordt het brood ook aan de zijkanten mooi bruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.