Recept: Sushi-bowl

De echte smaak-het-zelf-fan zal wel weten dat wij gek zijn op sushi! Maar het maken er van is best veel werk… daarom koos ik onlangs om een eenvoudiger versie te maken: de sushibowl.

Ingrediënten:

  • 250 gram sushi-rijst
  • 15 ml mirin of 6 gram suiker
  • 15 ml rijstazijn
  • Wasabi
  • Sojasaus
  • Japanse mayonaise
  • Komkommer
  • Zalm
  • Surimisticks
  • Avocado
  • Nori
  • Sesamzaadjes

Begin met het bereiden van de sushi-rijst volgens dit recept. Bewaar de rijst afgedekt in een kom zolang je er niets mee doet.

Snijd intussen de komkommer, zalm, surimi en avocado in lange repen en verzamel ze op een bordje.

Doe nu een aantal lepels sushi-rijst in een kommetje, en doe hier een beetje Japanse mayonaise overheen.

Wij aten het met z’n tweetjes, dus ik deed dit tweemaal.

Verdeel daarna de gesneden vulling over de kommetjes. Knip klein snippers/reepjes van het nori-vel en voeg dit ook toe aan je sushi-bowl. Tot slot strooi je er wat sesamzaadjes overheen.

Serveer met een beetje sojasaus en wasabi naar smaak. Lekker eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.