Recept: Vegan vanille rabarber-aardbei cake

Dit is weer een super makkelijk recept voor een vegan cake. Ik heb hem onlangs meerdere keren op mijn werk gemaakt en kreeg er erg enthousiaste reacties op. Dus tijd om het recept uit te werken en met jullie te delen. 😉

Alleen vergeet ik steeds foto’s te maken van het hele proces, dus jullie zullen het even moeten doen met foto’s van mijn werk bij Coffeemania. Dit recept is voor één cake, maar als je het verdubbeld dan kun je er ook een grote springvorm mee vullen zoals op bovenstaande foto.

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • 200 gr kristalsuiker
  • snufje zout
  • 150 ml ongezoete soja drank
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml rabarber-aardbei compote (+ een beetje extra ter decoratie)

 

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bekleed je cake-vorm met een bakpapiertje.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom en roer ze goed door elkaar.

Verzamel alle natte ingrediënten bij elkaar in een grote maatbeker en klop het met een garde goed door elkaar.

Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en spatel het rustig maar goed door elkaar tot je een homogeen cakebeslag hebt. Giet het in je met bakpapier beklede cakevorm.

Lepel nu met een eetlepel 2 rijen van grote stippen rabarber-aardbei compote op het beslag. Trek hier met een mes of een prikkertje doorheen zodat de stippen in hartjes veranderen.

Zet de cake in de oven en bak hem in een uur goudbruin en gaar. De cake is gaar als je voorzichtig met je vinger op de cake drukt en de cake weer terug veert, blijft er een deukje in de cake dan moet hij nog iets langer bakken.

Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen in de cakevorm. Na ongeveer een uur kun je hem aansnijden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.