Recept: Worteltaart met banaan

worteltaartrecept

Worteltaart. Op alle fronten een succesnummer: het past in elk seizoen, op elk feestje en voor elke gelegenheid! Ik maak ‘m regelmatig en hij gaat altijd schoon op. De taart is weliswaar wat raar om te maken, en hij smaakt wat machtig, maar je kunt er met veel mensen van genieten. Hieronder ons recept!

Ingrediënten taart:

  • 300 gr winterpeen
  • 8 gr bakpoeder
  • 5 eieren
  • 60 gr walnoten
  • 1 mespunt zout
  • 2 tl kaneel
  • 200 gr lichtbruine of donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gr gesmolten roomboter
  • 1 banaan
  • 250 gr zelfrijzendbakmeel

worteltaart1

Ingrediënten glazuur:

  • 25 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 gr poedersuiker
  • 3 el roomkaas
  • sap en rasp van een limoen(schil)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm in met wat boter.

Smelt eerst de boter in een pannetje op een laag vuur. Laat het even een beetje afkoelen.
Klop met een mixer op hoge snelheid de eieren, suiker en het zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en giet nu langzaam de gesmolten boter erbij. Zet de mixer daarna weer even hoger tot de boter goed is opgenomen in het mengsel.
Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en roer het met een houten lepel voorzichtig door elkaar.

worteltaart2

Rasp de wortels, prak de banaan en hak de walnoten fijn.

Nu komt iets wat heel raar voelt: wortel, banaan en walnoten toevoegen aan je beslag! Roer het goed door elkaar.

worteltaart3

Doe het beslag in de springvorm en bak het in ca. 40-50 minuten in de oven gaar. Je kunt testen of de taart gaar is door met een houten prikker in het midden van de taart te prikken; als deze schoon weer uit de taart komt is hij goed.

Laat de taart helemaal afkoelen in de springvorm voor je deze verwijdert.

Je kunt intussen het glazuur maken: meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom. Voeg naar smaak vers limoensap toe: het glazuur moet goed smeerbaar, maar niet te vloeibaar zijn.

Als de taart is afgekoeld, verdeel je het glazuur met de bolle kant van een lepel er overheen.

Nu kun je de taart nog versieren met hele walnoten, marsepeinen worteltjes, en/of wat geraspte limoenschil. Eet smakelijk!

worteltaart5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.