Studentenmaaltijd: Burrito’s

burrito's

Ook een hele fijne voor de studentenkeuken zijn burrito’s. Je kunt er ook als een gek mee variëren, dus het gaat niet snel vervelen. Ze zijn makkelijk, snel, super super lekker en niet duur (oké, dat ligt er een beetje aan wat je er allemaal in gooit natuurlijk). Vandaag delen we deze ooit-eens-geïmproviseerde-met-wat-heb-ik-in-de-voorraadkast-burrito. 😉

Ingrediënten voor 6 enorme burrito’s:

  • 1 pak naturel tortilla’s-van-25 cm (meestal per 6 verpakt)
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 1 pak gezeefde tomaten a 350 gr
  • 1 beker crème fraîche a 200 gr
  • 1 zakje geraspte kaas a 200 gr
  • Gehaktkruiden of peper en zout naar smaak

burrito (1)

Zet de oven vast aan op 180 graden.

burrito (3)

Giet de mais en kidneybonen uit in een vergiet, spoel ze even af met koud water en laat het in de gootsteen uitlekken.

burrito (2)

Bak het gehakt rul in de koekenpan (geen olie of boter nodig, want er komt genoeg vet uit het gehakt), op middelhoog vuur. Breng het gehakt op smaak met peper en zout of (als je het in huis hebt) gehaktkruiden. Hoe meer gehaktkruiden hoe pittiger het wordt. Dus ik doe er meestal aardig wat bij. Zodra het gehakt gaar is even proeven tussendoor!

burrito (4)

burrito (5)

Doe dan de mais en bonen bij het gehakt en bak een paar minuutjes mee. Giet dan ook een flinke scheut van de gezeefde tomaten erbij. Het is de bedoeling dat je gehakt/mais/bonen wel omhult zijn in een dun laagje tomatensaus, maar het moet er niet in zwemmen zeg maar. Bak een paar minuten door tot het meeste vocht is verdampt.

burrito (7)

Zet het vuur uit. Smeer een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. (met een keukenpapiertje kun je het goed uitsmeren en gelijk overtollige olie laten absorberen)

burrito (9)

Smeer een tortilla in met een dun laagje crème fraîche. Doe een paar flinke scheppen van je gehakt/mais/bonen-mengsel erop en vouw de burrito dicht.

burrito (10)

burrito (11)

burrito (12)

burrito (14)

Leg de burrito met de naad naar beneden in de oven schaal. Herhaal tot je zoveel burrito’s hebt als je wil (of tot je ovenschaal/ovenschalen vol zijn natuurlijk). Smeer nog een beetje crème fraîche over de burrito’s, giet er ook nog een beetje gezeefde tomaten erover heen.

burrito (16)

En natuurlijk een lekker laagje geraspte kaas erop.  15 – 20 minuten in de oven op 180 graden. Tot de kaas net een beetje bruin en krokant begint te worden.

burrito (17)

burrito (18)

Zo lekker!

Ik was het volgende kwijt aan de boodschappen voor deze burrito’s:

  • bak rundergehakt a 500 gr €2,75 (Jumbo)
  • 1 zak met 6 grote tortilla’s: €0,89 (Aldi)
  • 1 bakje crème fraîche a 200 gr: €0,35 (Aldi)
  • 1 pakje gezeefde tomaten a 350 gr: €0,49 (Aldi)
  • 1 zakje geraspte kaas a 250 gr: €1,45 (Aldi)

Totaal zit je dan op €5,93. Dat is slechts €0,98 per burrito! En als je een blok kaas en een rasp in huis hebt dan kun je daar ook op besparen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.