The Liebster Award

Werden we maarzo genomineerd voor de Liebster Award, en wel door die leuke Anouk van Anouk’s Kookboek. De Liebster Award is voor en door bloggers, een leuke manier om zo nieuwe blogs te ontdekken en meer te weten te komen over de bloggers die je al volgt. Hartstikke bedankt Anouk, het was ook heel leuk om weer iets meer over jou te leren. 😀

De spelregels voor de Liebster Award staan onder de vragen (en antwoorden) die Anouk aan ons stelde.

Anouks vragen voor ons:

Wie ben jij?

Mirjam: Ik ben Mirjam, 33 jaar. Ik woon in Utrecht met 2 katten. Ik woon daar heel dicht bij Coffeemania Overvecht waar ik me met veel plezier zorg voor lunches en huisgemaakt gebak.

Christine: Hoi ik ben Christine, 37 jaar en ik woon (nu nog) met mijn man en twee zoons in Leusden. Later dit jaar gaan we verhuizen, iets wat op dit moment naast de zorg voor mijn kinderen bijna al mijn tijd en energie opeet.

Waarom dacht jij ik begin een blog?

Mirjam: Die eer komt helemaal toe aan Christine!

Christine: Ik verzamelde mijn recepten altijd in een klappertje in de keuken, maar vond dat onhandig. Ik wilde ze liever ergens online bewaren en zo kwam het idee en blog te starten. Omdat ik ook graag bezig ben met “leuk leven”, dingen zelf maken, kan ik uit op deze combinatie. Ik vroeg mijn lieve vriendin Mirjam of ze dit samen wilde doen en het resultaat ben je nu aan het lezen ;).

Welk recept komt maar steeds niet op je blog omdat er een ander recept steeds voor in de plaats komt?

Mirjam: De Afrikaanse Melktort is de laatste maanden regelmatig verschoven in de planning. Oeps. 😛

Christine: Een Zuid-Afrikaans recept voor “melktort”, een soort taart die qua structuur nog het meest lijkt op pompoentaart maar qua smaak niet. Het recept staat al heel lang helemaal uitgewerkt klaar, ik moet ‘m alleen nog weer eens maken voor de goede foto’s. En laat dat er nou steeds niet van komen…

Waar mogen ze jouw ’s nachts voor wakker maken?

Mirjam: Dat is wisselend. Ik ga met eten door verschillende fases van wat favoriet is. Op dit moment mag je me wakker maken als je een Peanut Caramel reep van Milka in je hand hebt. 😛

Christine: Nergens voor ;). Mijn kinderen maken me vaak genoeg ’s nachts wakker voor allerlei belangrijke kinderzaken (pijn, slokje drinken, nare droom, etc) dus als het niet echt nodig is, laat mij maar liever slapen. Oké, ik maak een uitzondering voor een bezoekje van Morrissey. Mocht die in mijn huiskamer staan, mag je me altijd wakker maken!

Ben je team Koffie of team Thee?

Mirjam: Team koffie! Je bent een Coffeemaniac of je bent het niet. 😉 Ik drink eigenlijk alleen thee als ik ziek ben.

Christine: Koffie, all the way.

Welke gadget die jij hebt moeten wij ook absoluut hebben?

Mirjam: Lastig. Ik houd wel van gadgets voor in de keuken, maar ik probeer daarin ook te minimaliseren. Omdat de meeste gadgets uiteindelijk toch alleen maar ruimte in staan te nemen. Maar ik zou niet zonder mijn keukenmachine van Kenwood willen, lekker multifunctioneel door verschillende opzet stukken. En vooral op dagen dat m’n gezondheid niet zo meewerkt is dat ding super fijn om het betere hak en snijdwerk mee te doen.

Christine: Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo van de gadgets. Ik heb er wel een paar, maar gebruik ze meestal maar even en dan raken ze weer in de vergetelheid. Wat ik wel vaak gebruik zijn dingen als een frietsnijder, poffertjespan, wafelijzer, slowjuicer of de Magimix, maar dat zijn eigenlijk nauwelijks gadgets te noemen toch?

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Mirjam: Twee dingen. Wanneer andere mensen jouw recept uitproberen en het (goed gelukte 😛 ) resultaat delen. En het leren kennen/ontmoeten van andere mensen die net zo gek zijn op koken, bakken en eten als ikzelf. 😉

Christine: Als ik iets in mijn hoofd heb, het opschrijf en het er dan ook echt leuk en bruikbaar uit komt te zien. Ik blog vooral voor mezelf, maar als andere mensen het dan óók nog eens leuk, lekker of handig vinden

Wie is jouw proefpannel bij het bakken of koken?

Mirjam: Meestal mijn collega’s bij Coffeemania. Maar ook familie, vrienden en buren moeten eraan geloven. 😛

Christine: Mijn gezin, maar vooral mijn man is het meest kritisch en die denkt ook vaak mee als er nog iets mist in een gerecht.

Welke website check jij ’s ochtends als je wakker wordt als eerste?

Mirjam: De meeste dagen laat ik internet voor wat het is ’s ochtends. Maar verder kijk ik meestal het eerst op Instagram om te kijken wat onze mede-foodies allemaal uitgespookt hebben.

Christine: Vroeger was dat Facebook, maar ik ben al een tijdje bezig met een “digital detox”, want ik merkte dat ik wel erg ‘verslaafd’ was aan mijn telefoon. Sindsdien gebruik ik nauwelijks nog Social media apps, heb ik Whatsapp geminderd en zet ik ook regelmatig mijn telefoon helemaal uit. Het heeft me een hoop rust in mijn hoofd gegeven en ook meer quality time met mijn gezin. Hierover komt binnenkort ook een artikel online dus stay tuned!

Ben jij de enige in de familie met het kook en bakvirus?

Mirjam: Nee. Ook mijn lieve broer is tegenwoordig regelmatig aan het koken, en soms zelfs aan het bakken. En dat vind ik echt geweldig!

Christine: Nee ik heb het met de paplepel ingegoten gekregen. Veel basisrecepten op dit blog zijn de oude recepten van vroeger, die ik van vergeelde losse blaadjes met botervlekken uit mijn klapper overtypte op dit blog.

Welk gerecht op jouw website zou je graag in het zonnetje willen zetten?

Mirjam: De choco-pindakaas fudge-taart die ik voor mijn verjaardag maakte. Schandalig lekker!

Christine: De fotohandleiding sushi maken. Dat was zo gezellig om te doen, en ook nog eens heel erg lekker! Ik pak elke keer als ik sushi wil maken het artikel er weer bij. Mmmmm, heb er gelijk weer zin in.

sushi maken

De regels voor de genomineerden zijn als volgt:

 • Bedank degene die jou heeft genomineerd
 • Post een link naar onze blog in jouw bericht
 • Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
 • Beantwoord de vragen die die je gesteld zijn
 • Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
 • Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
 • Kopieer deze regels in je blogpost

Onze genomineerden voor de Liebster Award 2018 zijn:

Onze vragen voor jullie zijn:

 1. Wie ben jij?
 2. Welk gerecht heb je nog nooit gehad, maar wil je heel graag eens proberen?
 3. Wat is jouw favoriete keuken?
 4. Wat doe je liever, koken of bakken?
 5. Wat is je favoriete ingrediënt en waarom?
 6. Wat vind je nou echt niet lekker?
 7. Wat was je grootste blunder in de keuken?
 8. En wat was je grootste succes in de keuken?
 9. Ben je een alleseter, vegetariër of vegan?
 10. Heb je van je (food)hobby je werk kunnen maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.