Verslag high-tea Homemade Queen

Begin dit jaar maakte Judith van Homemade Queen bekend dat ze dit jaar zou beginnen met het organiseren van high tea’s. πŸ˜€ Omdat we als Smaakhetzelf een trouwe volger van haar zijn, en dol zijn op high-tea’s, konden we dit niet aan ons voorbij laten gaan. We gaven ons snel op voor de tweede high tea die ze organiseerde. Samen met onze vriendin Linda spraken we af en reden we naar Hilversum voor een middag met thee, verse jus en allerlei heerlijke lekkernijen.

(Bron foto Homemade Queen)

Rond 14 uur kwamen we aan bij de thuisbakkerij van Homemade Queen Judith, alwaar we eerst even haar keuken mochten bewonderen (met intussen 3 ovens!) en daarna in de tuin plaats konden nemen. Bijna alle plekjes waren al bezet, en we zagen een aantal bekende gezichten. We zaten met elkaar aan een lange tafel, heel gezellig, want zo kon je met iedereen praten, ook als je elkaar nog niet kende.

De tafel stond al helemaal gedekt klaar en was tot in de puntjes verzorgd. Van de thee tot het tafelkleed tot de bloemen: alles zag er prachtig en verzorgd uit. Zelfs voor het goede weer was gezorgd ;).
Wat een leuke manier om weer wat mensen met dezelfde interesses (eten eten eten πŸ˜‰ ) te leren kennen. Sommigen kenden we al van Instagram (zoals scorpio062), maar de meesten kenden we nog niet (zoals Cakes and more, Petra en Bea) maar dat maakte niets uit, want al snel zat iedereen te smullen en te kletsen of het een lieve lust was.

Judith gaf een korte uitleg bij alle lekkernijen, en daarna kon het feest losbarsten. We hadden die middag de eer om als een van de eersten een hartige Caprese quiche van Judith uit te proberen. Het was de tweede keer dat zij die had gemaakt. Wat mij betreft zeker niet de laatste keer; wat was dat lekker!

Er waren nog meer hartige lekkernijen op tafel: verse scones met clotted cream en frambozencompote, zalmwraps en zelfgebakken Italiaanse bolletjes met kruidenkaas en plakjes kaas.

Ook stonden er kleine bakjes met fruit: iets wat met de warmte echt heel fijn was, omdat het zo een lekker fris tussendoortje is.

Verder stond er natuurlijk ook veel zoets op de tafel: carmelita, brownies, cheesecake met framboos-topping, fudge choco caramel (Judith’s persoonlijke favoriet), glaasjes met worteltaarttopping (ja, zonder de worteltaart dus πŸ˜€ ), flapjacks en kleine bakjes smulkruimels. En wellicht dat ik nog wat vergeet :).

Tussen het smullen door werd er veel met elkaar gebabbeld en Judith deelde wat van haar verhalen en ervaringen met betrekking tot het runnen van een eigen bakkerijtje aan huis. Wat een klus lijkt me dat, respect voor haar! Ik vond het reuze inspirerend om haar te horen vertellen; heerlijk om te luisteren naar mensen die hun passie hebben ontdekt en hun hobby hebben weten om te zetten in een eigen onderneming. Ik kreeg er zelf weer nieuwe (ondernemers)energie van!

Na een gezellige middag gingen tegen half vijf de eerste gasten weer naar huis. Langzaam vertrok iedereen naar huis, en bleef er alleen nog dit over:

En toen was bijna alles op….een bijna lege tafel verdient ook een foto 😁 Ik dacht dat ik veel te veel had gemaakt maar wat is er lekker gegeten door iedereen πŸ˜ŠπŸ˜‹. Van Friesland tot Brabant kwamen ze vanmiddag naar Hilversum voor de High Tea. Ik vind het echt zo geweldig en leuk dat iedereen de moeite heeft genomen en zo leuk om iedereen die ik vooral via instagram ken eens in het echt te ontmoeten. Ik vond het super gezellig. Zo gezellig dat ik maar een paar foto's heb gemaakt en er verder niet aan gedacht heb dus slechts een hele kleine impressie van vanmiddag. Ik ga nog even opruimen en nagenieten want ik geniet zelf ook van zulke gezellige middagen. Morgen ben ik lekker vrij en bijkomen van een drukke week en weekend ☺ #hightea #hilversum #thuisbakkerij #homemadequeen #gezelligheid

A post shared by Homemade Queen (@homemade_queen) on

Bedankt Judith, voor een heerlijke high-tea! We kunnen het iedereen aanraden om eens bij jou langs te gaan. Niet alleen was alles echt verschrikkelijk lekker, maar het was ook vanaf het eerste tot het laatste moment leuk en gezellig.

We kregen ook nog een leuk souvenirtje mee naar huis, deze leukerds waren gemaakt voor Judith’s buurvrouw Vanessa. Ook haar kun je op Instagram terugvinden als Nesja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.