Recept: Wortel-paprika soep

wortel-paprikasoep

Soep voor de koning! Oké, hij is gewoon voor iedereen natuurlijk. Een mooie oranje soep om Koningsdag mee te vieren. Of wellicht om op krachten te komen na Koningsnacht. 😉

Je hebt het volgende nodig:

  • 600 gr winterpeen
  • 3 rode paprika’s
  • 2 bosuitjes
  • (ongeveer) 5 radijsjes
  • komijn
  • koriander
  • kurkuma
  • knoflook
  • zout

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten klein en doe ze in een pan met gesmolten boter en een beetje zonnebloemolie, laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten ‘zweten’, voordat je er een halve liter water aan toevoegt. Dit is niet genoeg om alle groenten te bedekken, maar dat is ook niet nodig. (Ik gebruikte een niet al te grote pan en wilde niet dat het over zou koken ;))

wortelsoep in pan

Als de winterpeen gaar is (even testen door met een vork in een stuk wortel te prikken – als het stukje er niet makkelijk weer vanaf glijd nog even door laten koken) pak je de staafmixer erbij. Ik zet het vuur altijd uit voordat ik in de pan ga pureren. Pureer eerst beetje bij beetje, langzamerhand zal het volume in de pan afnemen, dan kun je afwisselend steeds een beetje heet water toevoegen en verder pureren tot de soep de dikte heeft die jij wil hebben.

wortelsoep pureren2

Ga dan creatief bezig met kruiden en vooral blijven proeven tijdens het kruiden.

kruiden wortelsoep

Ik gebruikte komijnpoeder, korianderpoeder, knoflookpoeder, sweet chili, kurkumapoeder en zout. Maar als je toevallig verse kruiden in huis hebt gebruik je die natuurlijk!

Misschien vind je het wel lekker om ipv bovenstaande kruiden bijvoorbeeld provinciaalse kruiden te gebruiken.

Eet smakelijk en lang leve de Koning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.