5x maken: Eierdopjes voor Pasen

Het is elk jaar weer een leuk klusje om te bedenken hoe de paastafel er dit keer uit gaat zien. Ga je voor kleurrijk, naturel, pastel… zelfgemaakt of gekocht? We geven je vandaag vijf leuke ideeën voor zelfgemaakte eierdopjes die je nog snel even kunt maken voordat het echt Pasen is.

1. Gehaakte eierdopjes

In dit artikel gaven we je twee haakpatronen voor eierdopjes. Haak ze in verschillende kleuren, dat staat nog eens leuk op de paastafel!

 

2. Eierdopjes van orgiami

Vorig jaar schreven we een artikel over eierdopjes van origami. Super leuk voor Pasen natuurlijk! Ik vouwde ze dit keer in pastelkleuren, waardoor ze heel erg op tulpen lijken, maar als je paastafel dit jaar een andere kleur heeft, kan je ze natuurlijk naar smaak aanpassen.

 

3. Een geweven mandje als eierdopje

Ook voor dit idee gebruikte ik een bekende techniek: van stroken papier maakte ik een klein mandje. Het mandje vulde ik nog met een klein beetje stro en zo werd het een wel heel schattig eierdopje.

 

4. Eierdopjes van kralen

Heb je nog een aantal mooie kralen liggen, dan kan je ook hier eenvoudig een eierdopje van maken. Je kunt dit doen met een aantal dezelfde kralen (zoals in het voorbeeld), of met verschillende kralen. Je zou ook de kralen zelf nog kunnen versieren, maar ik vond het minimalistisch wel erg mooi.

 

5. Eierdopjes van vilt + toiletrolletje

Met een half toiletrolletje als stevige basis, maak je heel snel en eenvoudig dit eierdopje van vilt. Ik plakte er met lijm nog een bloem op.

 

Hoe ziet jouw paastafel er dit jaar uit?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.